Jag och älsklingen håller på och letar febrilt efter en större lägenhet här i Uppsala, vi behöver en trea så att vi får lite andrum när det behövs – att bo i en tvåa är trångt om man behöver dra sig undan och typ plugga ifred. Sen är vi båda nästan alltid hemma och då är det ju viktigare att ha mer space. Har kollat på många lägenheter, radhus och hus här, men allt är svindyrt och hyrorna är höga eller så kommer det någon med längre kötid och snor åt sig det bästa. Vill inte bo för långt från station då jag pendlar till Sollentuna någon gång i veckan, har event, vänner och sånt i Stockholm och då vill jag inte göra saker krångligare än det redan är med kollektivtrafiken.

Tänk om man hade råd att bo i Stockholm. Har gått runt en hel del i Hammarby Sjöstad på väg hem från biografen i Sickla – som är en av de bättre biograferna jag besökt. Det är så fint med vattnet och alla bryggor, broar och lampor som lyser upp området på bästa sätt. Här i Uppsala är det närmaste man kan komma att bo i nybyggen nära Fyrisån, men det är långt ifrån samma känsla. Att Hammarby Sjöstad ligger så centralt och nära till innerstan utan att det blir nedskräpat och nedklottrat är ganska oslagbart. Tyvärr är hyrorna hutlöst höga, det är ett lyxområde och här bor man om man har ett välbetalt arbete och få utgifter. Ett drömläge med betoning på dröm.

Men jag kommer fortsätta att vandra runt i området, för det är gratis och tillgängligt för alla att ta promenader utmed vattnet och att sätta sig på ett mysigt café och ta en fika är inte fy skam det heller. Kan rekommendera Sickla köpcentrum om ni inte redan har varit där, gör en utflykt dit och passa på att besöka Hammarby Sjöstad, kanske ta en och annan geocache (som det finns många av där) samt åka lite spårvagn. Det är trevligare på sommaren, men hösten är mysig den också bara man klär sig varmt 😉

Sponsrat inlägg

Du kanske även gillar