Ingredienser

6 msk smör
100 gram digestivekex
100 gram havrekakor
Olja, pensla formen
400 gram philadelphia
2 st stora ägg
140 gram strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl créme fraiche

Jordgubbsöverdrag:
1 dl gelesocker
1 dl jordgubbssaft
En ask färska jordgubbar

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör ner kexsmulorna och bred sedan ut blandningen i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter, penslad med olja. Kör Philadelphia, ägg, 100g av sockret och 1 tesked av vaniljsockret slätt i en matberedare. Häll smeten i kexskalet och jämna till ovansidan. Ställ formen på en bakplåt och grädda kakan i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Ta ut den och ställ åt sidan i 20 minuter. Låt ugnen vara på.
  2. Blanda Créme fraiche med resten av sockret och vaniljsockret i en skål. Bred blandningen över kakan. Ställ in den i ugnen i 10 minuter och låt sedan kakan svalna. Låt den stå i kylskåpet i 8 timmar eller över natten.
  • Jordgubbsöverdrag: Häll sockret och 1 dl vatten i en kastrull på svag värme och koka upp. Skär under tiden till jordgubbarna som du vill ha dom och lägg ut på den kalla cheesecaken i formen. Häll fort över gelen innan den hinner stelna. Ställ i kylskåp tills kakan ska serveras. Lossa kakan från formen 1 timme före servering.

 

Du kanske även gillar