Har sett fram emot den här sedan jag läste ut den senaste av Simonas underbara böcker – Betvingade.

Undrar om det blir någon releasefest på denna också och att man kan få en inbjudan – räcker gott med ett recex förstås. Har fortfarande inte en enda av hennes böcker signerade trots att jag träffat henne några gånger…

Ser fram emot att vältra mig i De skandalösa den här sommaren <3

Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.

Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.

Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.

De skandalösa av Simona Ahrnstedt utkommer i Juni.

Du kanske även gillar