Fick den här boxen i julklapp och trots den väldigt fula statyn är det en bra Deluxe Edition med mycket innehåll.

Final Fantasy-utgivarna Square Enix levererar ett magiskt rollspel som trollbinder och för dig tillbaka till en svunnen tid då bakgrunderna var handritade och karaktärerna var deformerade med stora huvuden!

Denna europeiska version baseras på den förbättrade versionen av originalet (originalet lanserades i Japan 2012, och de får den förbättrade versionen ungefär samtidigt som oss). Du kommer kunna välja mellan japanska och engelska röster, men all text är naturligtvis på engelska.

När Luxendarc-världen drabbas av en enorm klyfta som delar jorden kastas landet in i mörker. De fyra elementkristallerna – eld och vatten, vind och jord – som normalt sett förser världen med ljus förtärs av en överväldigande kraft som rubbar naturens egen balans. Inaktiva vulkaner blir aktiva och haven blir mörkare. Agnès Oblige skonas då resten av följeslagarna vid hennes tempel offrar sina liv för att skydda henne från mardrömmen som drabbar vindkristallen. Agnès ger sig nu av på en resa för att väcka kristallerna och återföra ljuset till Luxendarc.

Norende-byn slukas fullkomligt av den stora katastrofen och dess ende överlevande heter Tiz Arrior. Med sin fruktansvärda erfarenhet i bagaget är han fast besluten att bygga upp sitt hem igen och ställa allt till rätta! Tiz hänger därför på Agnès på hennes resa.

Traditionella, turordningsbaserade strider… med en tvist!

Stridssystemet i Bravely Default liknar till stor del det i andra japanska rollspel med turordningsbaserade strider där varje lag väntar på varandra och attackerar i omgångar. Men det finns ett par detaljer som står ut: Brave and Default- och Bravely Second-systemen. Dessa nyheter bryter de traditionella mönstren genom att låta dig attackera flera gånger samma omgång eller genom att frysa tiden!

För att frysa tiden krävs Sleep Points, och för att få tag i sådana måste du låta din Nintendo 3DS vara i Sleep Mode (hopfälld alltså).

Ett spel i min smak kan jag lova 😉

Du kanske även gillar