drömhus

Jag ser att det är populärt att bygga sina egna drömhus numera. Man köper en billig villa i ett bra område, river och sätter upp ett nytt hus. Ofta blir det något som ser ut som en lada på utsidan och inuti så är det superfint. Eller så har vi min favorit som jag absolut hatar; fågelholkarna! Hus som har ett större runt fönster precis i lagom höjd för att det ska se ut som en stor fågelholk.

Själv hade jag gärna satt ihop ett eget hus av redan färdiga byggdelar som hos Gutehus. Bara att planera, beställa och sen få sitt hem levererat och sedan se till att någon kunnig monterar det hela. Smidigt minst sagt.

Det jag alltid velat ha är ett hus med ett torn! Det ser kanske inte så hemskt vackert ut, men det är ju så häftigt! Jag gillar den gamla stilen på hus och ljusa, helst vita – men med en färg vid fönstren som kontrasterar mot fasaden. Har sett många hus som ser hemska ut på grund av att de har samma färg runt fönstren som på huset. Så identitetslöst och tråkigt.  En rejäl balkong eller terass vore fint också. Plus en pool men det har ju inget med själva huset att göra.

Är sugen på att beställa ett hus bara sådär, men utan tomt går det ju inte så bra. Pengar saknas också förstås. Men drömma kan man alltid göra, om tinnar och torn.

Du kanske även gillar