skraddarsydd-u-soffa

u-soffa-i-gratt-tyg
Oavsett vad vi kommer att ha för boende i framtiden så tror jag att älsklingen kan hålla med om att det behövs en ordentlig soffa – även fast han föredrar fåtöljer. Med alla hans vänner som jag gärna bjuder hem ofta så krävs det sittplatser. I vår lilla soffa ryms det just nu hela tre personer, som får vrida på huvudet för att se tv:n. Inte optimalt och inte bekvämt alls.

Då är det bra att det finns sidor som www.soffa.me där dom har fina soffor för hemmiljö bland annat. Det är bara att skräddarsy sin alldeles egna sittmöbel den helt enligt tycke och smak. Plats och utrymme. Jag tyckte om de på bilderna, nästan perfekta som de är – speciellt den med en massa kuddar. Jag älskar kuddar! Men jag hade tänkt mig något ännu större. Det ska ju vara en bio- och spel-soffa med plats för sex personer åtminstone.

Sen har vi ju det faktum att jag vill ha minst en långhårig, vit katt i framtiden och ja… då går tyget på den mörkare soffan bort direkt. Katthår är ett helvete att få bort så ljusgrått är nog bättre. Sen vill jag helst ha en låg soffa, men inte för låg. Lagom är alltid bäst.

En viktig aspekt med en soffa är att den är mysig och lätt att sitta bekvämt i om man ska arbeta eller om man vill äta middag framför tv:n. Jag hoppas ha möjlighet att specialbeställa en soffa i framtiden för de soffor som finns i handeln passar inte alls in i min vision av det bästa vardagsrummet. De är för små, för mjuka, för klumpiga, har för lite sittplatser, ingen schäslong, inget armstöd och mycket annat som är fel för oss.

Tyget är viktigast. Man vill ju inte ha en soffa som är för sträv om man oftast går runt barbent hemma, eller ett tyg som lätt blir smutsigt om man som jag är klumpig och spiller te och kaffe överallt 🙂 Om det blir en soffa som den ovan så vill jag ha massa fina kuddar i den och en stor tavla ovanför. Sen är frågan vad vi ska ha för bord till. Blir nog bara en schäslongdel och sedan resten vanlig soffa, inte u-formad som de på bilderna. Det är nästan bara jag som ligger i soffan, älsklingen sitter oftast rakt upp och ner och när man spelar så är det viktigt med bra stöd för ryggen. Skönt att slippa släpa hem hela möbeln också även om det blir mycket specialpill med hur man vill ha den exakt. Fast sånt är ju bara roligt!

Så jag kan verkligen tänka mig att beställa en soffa på nätet som ju är så mycket smidigare. Vi köpte vår säng på nätet och det gick ju toppen (fick den i present av morsan.)

Du kanske även gillar