141209-02-outlander

Outlander baseras på Diana Gabaldons storsäljande böcker och handlar om sköterskan Claire som 1945 är på smekmånad i Skottland. Plötsligt och mystiskt har hon rest tillbaka i tiden till 1743, där en främmande vardag väntar. Det är början på en lång resa för att ta sig tillbaka till sin egen ”nutid” och maken hon lämnade bakom sig. Romantik, äventyr och sci-fi, lagom mycket historia och vad som beskrivs som närmast visuell perfektion väntar.

Roland D. Moore har tidigare gjort serier som Star Trek: The Next generation, Battlestar Galactica och Star Trek: Deep space nine. Han är nu exekutiv producent för Outlander och berättar:
– Jag har alltid gillat att jobba i världar som inte existerar. Processen att jobba med en serie som utspelar sig på 1700-talet är inte annorlunda än en serie som utspelar sig i framtiden. Man måste fortfarande skapa allt från grunden.

Och även om det känns konstigt säger Moore också att han är medveten om att den romantiska tonen i böckerna inte är speciellt tilltalande för en viss målgrupp och att han just därför har han siktat in sig på att göra serien tilltalande för snubbar.

– Det här är motsatsen till utmaningen vi hade med ”Battlestar Galactica”: Hur får man en kvinna att ens titta på den serien? Men när de väl började titta så älskade de serien.

Och jag tycker verkligen om den redan, trots att jag inte orkar läsa böckerna än. Hur kan man motstå en serie full med män i kilt och skottländska vidder?

Du kanske även gillar