image

Som ni vet har jag verkligen försökt med allt för att gå ner i vikt och sedan hålla vikten. Det har varit kämpigt men jag kan gå ner i vikt om jag äter minimalt med kalorier och motionerar samtidigt, problemen är att orka äta på det viset (vara konstant hungrig) och att sedan hålla vikten är omöjligt när man aldrig känner sig mätt eller fort blir hungrig igen efter att man ätit. Har försökt att gå ner i vikt sen jag var 12 år och vägde 90 kg…

Så jag planerar att göra en magsäcksoperation nästa år. Det är inte bra för min kropp att gå och släpa på all den här vikten så här länge. Jag riskerar att få problem med höfterna som min mamma som har fått operera höfterna tre gånger nu och hon är bara 50+. Hon gjorde en gastric sleeve för ett år sedan och mår så mycket bättre sedan dess. Vår onormala aptit är tydligen ärftlig 🙁

Men tack vare alla försök genom åren så är jag expert på vad jag ska äta, hur jag ska äta och när jag ska äta. Att träna älskar jag så det kommer jag aldrig att sluta med. Hoppas bara att allt går bra och att det kommer få mig att sluta vara så jävla hungrig hela tiden. Jag snackar inte om ett “sug” efter mat/sötsaker då jag faktiskt jobbat bort det till stor del, utan att magen alltid känns tom på något vis.

image

Ett annat mål jag har i livet är att äta mer vegetariskt och kanske lyckas bli vegetarian i framtiden. Som köttälskare är det inte kul, men man måste se till naturen och djuren först och främst.

När jag var på Ersta sjukhus för informationsträffen inför mitt första läkarbesök där så åt jag lunch med morsan på Hermans Vegetariska Restaurang på söder. Jag orkade bara en tallrik av buffén (aptiten går kraftigt upp och ner) men det var verkligen gott! Lite mer krydda hade behövts men jag skulle lätt kunna leva på maten de serverade. Rekommenderas verkligen!

image

Du kanske även gillar