150726-03

När andra tar det lugnt och myser hemma på helgen, då tar jag på mig mina gummistövlar och traskar ut i skogen och sätter mig ner på den regnblöta mossan och plockar blåbär – för hand.

På vägen ut mot skogen så pluggade jag på lite om blåbär, så att jag inte skulle plocka någon av alla blåbärs-look-alikes som finns i skogen. Sen fick jag verkligen finkamma skogen i Storvreta för det fanns massor med blåbär, men få ställen där de växte i klunga. Jag ville inte sabba ryggen eller mina knän – sparar det till flytten istället – så att jag kunde sitta på huk och plocka i lugn och ro. Efter mycket spring så hittade jag två “smultronställen” med en massa blåbär där jag planterade mig själv på en plastpåse jag plockat med. Den hjälpte inte ett dugg för när jag tröttnade på att plocka bär, efter en och en halv timme, så var jag dyblöt om rumpan.

Hade inget myggmedel hemma dagen till ära så jag fick under min lilla tur hundratals myggbett. Det gjorde mig inget att bli myggbiten (det kändes!), nej det som störde mest var det äckliga surrandes när de flög nära huvudet. Vart var alla fåglar eller vilka det nu är som tycker om att äta mygg?!

Efter att jag sedan gått hela motionsslingan, den som min älskling föredrar att gå en gång om dagen, så kom jag hem med pinnar i håret och skoskav på både häl och tå tack vare mina – inte längre så – sköna Hunter-stövlar. Vad gör man med dom när det inre tyget har nötts bort och gör att det skaver mot fötterna?

Vägde min fångst och minus vikten på matlådan från IKEA så hamnade det på ca 750 gram blåbär. Efter att jag rensat bort blad, mosade bär och annat skräp från skogen som hamnat i min korg.

Kanske kokar egen sylt, gör en paj eller bara har bären i min havregrynsgröt som jag äter på morgonen.

Har ni några bra tips på nyttiga recept som jag kan använda bären till?

150726-02

150726-01

150726-09

Du kanske även gillar