151021-01
Oktober ska vara en fin månad då alla hjälps åt att bidra till bröstcancerforskningen. Rosa överallt och mys med tända ljus och varma drycker. Men inte för mig denna tisdag.

Det här var en ganska så konstig dag för mig. Planerade att göra en massa ärenden ihop med morsan och Walle, sen dra hem och gymma. Fast nu blev det inte så direkt. Istället så blev det till att hämta upp mitt nya ID-kort hos polisen då mitt gamla går ut den 2:a november. Såg rent ut sagt för jävlig ut med största potatisnäsan på kortet, tack vare deras dumma idé om att man måste titta rakt in i kameran, som för övrigt är hur omodern som helst. De kunde väl haft en spegel eller en skärm så att man kunde se hur man såg ut innan bilden tas!

Polisen i Sollentuna är för övrigt usel. När vi skulle parkera på handikapplatsen så ställde sig en polisbil precis framför den och en riktig poliskärring började lasta ut grejer och tittade inte ens på oss där vi stod och väntade med motorn på. Hon höll bara på med sitt och jag hörde hur hennes kollega ville skynda iväg då han såg att vi väntade. Men nej, är man polis så äger man tydligen marken utanför polisstationen och får parkera hur man vill.

På vägen till Uppsala på tåget så mötte jag ännu en hemsk människa. Jag hade med mig ett par kassar mat med mera, men fick stå första halvtimmen av resan. Det var ändå rusningstid och tåget fick köra extra långsamt tack vare en massa fel på spåret (som vanligt SL!) Vid Upplands Väsby så gick de flesta av och jag hoppade direkt till en plats där det fanns två sittplatser lediga, så att jag skulle få plats med alla grejer. Direkt när jag håller på och ställer allt i ordning, så kommer det någon och vill sitta. Fine, det är helt okej då jag inte ska sno åt mig två hela sittplatser. Han frågade: “Är det ledigt här?” och jag säger förstås “Ja, ska bara få undan mina saker först.” och börjar plocka ner mina kassar på golvet.

Innan jag ens hinner flytta på mig så SÄTTER sig den jäveln på halva mig och min väska! Jag är glad att jag inte hade något ömtåligt i den, men fy vad otrevligt att inte vänta tills jag hade hoppat undan. Ingen ursäkt fick jag heller. Hade god lust att säga “Ursäkta mig, men ja, den här platsen är faktiskt upptagen. Av andra halvan av min feta röv!” och kickat ner fanskapet på golvet. Men nej då, jag sitter tyst och lugn trots att hela jag är sned (tack vare min packning som tar upp hela golvet) och ena benet domnar bort. Allt för att en fullt frisk, om än tunnhårig, blondin ska få sitta ner i lite över 20 minuter. Han hade ingenting att bära på heller. Så himla trött på respektlösa idioter som bara tar plats. Det här är anledningen till varför jag avskyr kollektivtrafiken.

Om jag får önska mig lite av SL så vill jag på pendeln ha en vagn speciellt för yngre barn (precis som med husdjursvagnen, så kan jag undvika den som pesten) samt en tyst vagn där man slipper folk som snackar med varandra eller i telefon. Det där med husdjursvagnen tycker jag för övrigt är rätt uselt också, dom som har allergier borde få en egen istället där man kunde förbjuda parfymer och andra produkter och djur som påverkar luftvägarna. Eller en tyst vagn där parfymer, djur (inget emot djur dock) och barn inte är tillåtna. Där hade jag alltid suttit!

Sen när jag till slut kom hem så satte jag igång och färgade håret. Den här gången ville jag ha det lila/rött, men jag vet inte om det ser så lila ut… Får skaffa en färgbomb eller något och fixa till den sen 🙂

Glömde förresten bort att äta på hela dagen, men jag var inte alls hungrig idag. Blev allt som allt frukosten i morse och två knäckemackor och en banan till middag idag. Måste äta bättre imorgon då jag ska ta igen min träning på gymmet.

Du kanske även gillar