151102-02

Howl (2015)

När passagerarna på ett tåg blir attackerade av en varelse, måste de hjälpas åt för att överleva fram till morgonen.

“En överraskande bra film som underhåller från början till slut trots en del förutsägbara händelser. Jag gillar den lite cheesy känslan i filmen och karaktärerna är även de helt okej. Några kända ansikten som gör ett bra jobb och det här är härlig brittisk skräck. Inte för läskigt, men inte heller för mesigt.”

Shutter (2004)

När fotografen Tun och hans flickvän Jane krockar med en kvinna på väg hem från en fest beslutar de sig för att smita från olycksplatsen. Strax efter upptäcker Tun ett suddigt kvinnoansikte i bakgrunden på flera av sina fotografier som inte fanns med när han tog bilderna. Samtidigt plågas han av allt otäckare mardrömmar och snart förvandlas även hans vakna timmar till en skräckfylld upplevelse. Sakta men säkert uppdagas ett samband mellan den mystiska kvinnan och Tuns eget förflutna, men kommer han hinna lösa mysteriet innan det är för sent?

“Det känns som om jag ha sett denna förut, men jag vet att jag inte har sett varken denna eller remaken från 2008. Som fotograf så är det här min typ av skräck! Att använda sig av kameror inom skräck är inget nytt, då det finns massor med skräckfilmer och spel där man använder kameran för att se spöken. Jag tycker personligen inte att det här är en film man drömmer mardrömmar av efteråt, men den har ett par “hoppa till”-scener och bra effekter. Man glömmer bort att den är thailändsk ganska fort.”

Pumpkinhead (1988)

Ed Harley förlorar sin son i en olycka med ett gäng motorcyklister. I sin vrede går han till en häxa, och ber henne få demonen Pumpkinheads hjälp med att hämnas. Häxan varnar för faran att kalla på Pumpkinhead, men Ed tvekar inte. Det kanske han borde gjort…

“En gammal skräckis som är bättre än förväntat. Jag har alltid tyckt om Lance Henriksen så är väl inte opartisk här, men jag hade nästan hellre velat se en mysig feel good-film om hans karaktär och sonen i början av filmen istället för en skräckfilm. Monstret, eller demonen, i filmen är ganska snyggt gjord även om den påminner på tok för mycket om Aliens Xenomorph i stilen. Väldigt förutsägbar, men trevlig liten rysare.”

Knock Knock (2015)

På grund av en skada tvingas arkitekten Evan (Keanu Reeves) stanna hemma medan resten av familjen åker iväg på en planerad strandsemester. Evan som ändå måste jobba med en ritning protesterar inte. Samma kväll när han sitter och jobbar som bäst, knackar två unga kvinnor, Genesis (Lorenza Izzo) och Bel (Ana De Armas), på hans dörr. Det han inte vet är att om han öppnar, så kommer hela hans värld att rasa samman.

“Den enda filmen av Eli Roth som jag faktiskt tyckt om är den första Hostel-filmen, allt anat jag sett har varit mediokert som bäst. Tyvärr är Knock Knock inte heller något för mig då den påminner lite om Funny Games då den är minst lika seg i hopp om att bygga upp någon form av skrämmande stämning. Jag tappade intresset ganska omgående då själva historien och karaktärerna inte känns trovärdiga alls och tyvärr så känner jag inte för Evan heller då jag tycker att han förtjänar all skit han får utstå efter hans slappa försök att avvärja dessa tjejers inviter.”

Du kanske även gillar