image
Ett kollage gjort på iPhone blir inte lika snyggt som på datorn…

Mina senaste klädinköp var faktiskt inte av den gamla vanliga sorten; svarta tröjor och byxor utan en fin nyans av blå och grön. Hittade även en ljust brun/orange blus som jag älskade – tänk att man passar i den färgen! Fast den var lite för dyr tyvärr. Lindex har sjukt fina kläder, men jag saknar fortfarande modeller som passar just min kroppstyp. Helst ska tröjorna vara lite längre fram – hatar korta tröjor som inte skyler skrevet – och kortare bak – man vill ju visa upp det lilla man har. Sen vill jag gärna ha tröjor och klänningar markerade under bysten (empiresnitt?), något som är svårt att hitta i större storlekar konstigt nog, sen gärna fjärilsärmar eller åtminstone trekvartsärmar.

Nästan allt mode nuförtiden är riktigt fult (på mig alltså), med korta eller inga ärmar alls, korta tröjor, tajta i nederkant, lösa i toppen, tråkiga urringningar (för mycket eller för lite) och de är inte alls smickrande för figuren. Men så är mycket mode anpassat till just personer utan bröst, höfter och stora lår, så varför är man förvånad… Har även fått höra många gånger att det är ännu jobbigare för de som är korta och runda att hitta kläder som inte är för långa.

Det är verkligen synd att jag är usel på att sy och rita, annars hade jag designat en klädkollektion för länge sedan för oss lite större tjejer i Sverige (för importerar man kläder så finns det mycket mer att välja på kan jag lova!) Fast tills jag verkligen gör det så kommer jag att nöja mig med Lindex, Kappahl och det jag kan hitta i andra butiker till en billig peng. Beggers can’t be choosers…

Du kanske även gillar