image

Vi firade själva i år då vår tilltänkta gäst blivit sjuk dagen innan nyårsafton, men det var trevligt att få en lugn kväll i varandras sällskap. Lugnet innan stormen på natten då grannarna festade det vill säga.
Jag hade förberett mycket av maten, men fick stå och fixa med det sista någon timme eller två. I år skålade vi med Pommac då jag köpte ett lite dyrare vin till maten, förra årets Nobelvin, men tycker att det blir lite för mycket alkohol på nyår annars. Sånt dricker man ju mest när man firar med flera vänner. Får bli nästa år 😉

Nyårsmenyn 2014

Förrätt
Små skagentoast

Varmrätt
Helstekt Oxfilé med crushed potatoes
Serveras med rödvinssås eller bearnaisesås

Dessert
Vaniljpannacotta eller Caramel cheesecake
Serveras med blåbär, hallon & björnbär

Drycker
Gérard Bertrand Château L’Hospitalet
Frankrike, Rött vin, Syrah, mourvèdre och grenache – Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, svartpeppar och svarta oliver.

Pommac

Du kanske även gillar