151218-08

Jag älskar mat och vin, fina bilder och recept, men just kokböcker kan vara så otroligt tråkiga att läsa och samlar oftast damm i bokhyllan. Så är däremot inte fallet med Peter Streijfferts nya bok Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna som jag fick hem förra veckan från Blue Publishing.

Det är Peters fjärde bok och då jag pratat mycket om att äta mer vegetariskt så är jag glad att det är så många vegetariska recept i boken! Många av dessa smakkombinationer hade jag ingen aning om och vintipsen kommer jag garanterat att testa ihop med nya maträtter som jag inte lagat tidigare. Det är inte ofta man får läsa om viner som passar till just vegetariska rätter, det är annars mycket fokus på just viner ihop med nöt, fläsk, fågel eller fisk. Man tänker inte så mycket på det men att äta vegetariskt är inte bara bra för kroppen och tarmarna utan bra för miljön också.

För mig var det som var mest intressant själva matchningen med vinsorterna och många recept var riktigt lockande, vågar jag mig på att laga dessa tro? Bilderna i sig är värt att läsa igenom boken för, många närbilder och vinklar som man annars kanske inte får se maten ur. Bra grilltips också inför sommaren vilket får mig att våga grilla mer grönsaker och frukt. Det enda negativa är att jag hade velat se ännu fler recept! En perfekt julklapp, födelsedagspresent eller gå bort-gåva nu till nyår till den vinintresserade som borde äta mindre kött och socker.

betygbetygbetygbetygbetyg

151218-10

151218-09

Du kanske även gillar