151127-33
151127-34

Julen är officiellt här och första luckan i min kalender har öppnats. Det är bara att sätta igång och delta i den och alla andra fina kalendrar hos bloggare och företag. Om man inte vill syssla med sånt, så är väl julpyssel att föredra. Göra egna julkort, prydnader eller en egen adventsljusstake!

Förra årets adventsljusstake passade inte längre på bordet så jag tog tillfället i akt och letade upp en vinst som jag inte trodde att jag skulle få användning för; det munblåsta ljusfatet med läderhandtag från danska Holmegaard. För att vara lite ekonomisk så återanvände jag ljusen från förra årets ljusstake, som inte hade brunnit ner alltför mycket.

Det blev riktigt fint på bordet och julgranen plockade jag upp i söndags också. Min älskling klagar på att mitt julpynt inte är tillräckligt juligt. ? Han gillar rött, grönt, blått och gult och jag är mer för guld och silver till jul. När jag ser alla hemska färgglada ljusslingor på balkonger i området så mår jag illa medan älsklingen älskar just dessa. Nej fy, tur att det inte är han som står för pyntandet ?

Får se om vi hinner med allt julstök och julstädning till julafton då vi inte är så bra på att hålla efter oss. Det blir fort stökigt om jag säger så. Önskar att vi hade råd att ha hemstädning någon gång i månaden åtminstone, det hade varit en dröm att slippa undan storstädningen och bara få ta det lugnt och stressa av.

Mitt sätt att städa på är ganska besvärligt då jag alltid får för mig att rensa i lådor och skåp innan jag sätter älsklingen i arbete (han dammsuger oftast) och det tar en evighet att sortera allt innan det är dags att städa på riktigt. Men rent blir det till slut och sen skitar vi ner allt igen på några dagar. That’s life.

Har ni hunnit adventsstäda och få upp era julsaker?

Du kanske även gillar