160906-formex-sleepion-01

Sömnproblem har väl alla haft någon gång i livet och det finns mycket man kan göra om man inte kan sova. Tabletter man kan ta, övningar man kan göra, appar man kan använda sig utav. Men det viktigaste är ändå att man slappnar av.

Därför tyckte jag att det var kul att se Sleepion på Formex. Det är en tre-i-ett-lösning från Japan för personer med sömnstörningar. Sleepion är ett halvmåneformat högtalarsystem med inbyggt dagsljus och aromaterapi. Man droppar doftoljan på en keramisk skiva som, när den släpps ut i takt med vibrationerna från ljudet,  ska stimulera sinnena och få användaren att somna fortare och sova djupare.

Högtalaren har 16 förinställda ljudslingor med lugnande ljud från bäckar, regn och vind med mera som är perfekta för att hamna i djupsömn. Varje spår är programmerat till att stängas av efter 45 minuter och man får med tre sömnvänliga dofter, pelargon, lavendel och cypress.

Det finns flera varianter och färger av Sleepion, men den finns även med batteri så att man lätt kan ta den med sig när man reser. Den är tyvärr lite för dyr för mig, då den kostar från 2600 kr. Men man kan alltid önska sig eller hur!

160906-formex-sleepion-02

De här fina ljuslyktorna fanns också hos Azothea design.

Du kanske även gillar