image

Dags att runda av denna spretiga dag. Har känt mig stressad var och varannan minut, men har ändå haft väldigt roligt.

Som medlem i Akademibokhandelns vänner så fick jag komma in en timme före alla andra kunder på bokrean i Uppsala. Lite väl tidigt med klockan sex på morgonen, men jag kom iväg med bussen och de bjöd på kaffe så det gick bra ändå.

Gick runt och plockade på mig en korg med böcker som jag sedan satte mig ner och gick igenom medan jag drack kaffet. “Kommer jag verkligen att läsa ut den här boken?” frågade jag mig och var svaret “ja” så fick den följa med till kassan. Just ny läser jag mest pocketböcker på pendeln eller inbundna böcker som jag lätt kan läsa i badkaret. Så riktigt tjocka böcker föredrar jag i pocketformat för annars blir de för tunga.

Tack och lov för 4 för 3 annars hade det blivit dyrt!

Åkte efter en timme tillbaka med bussen och gick och la mig igen. Sov hela fem timmar till innan jag fick pallra mig upp och börja planera nästa tur. Fick besök av en sån där dörrförsäljare som sålde luftrenare (Lux) och skulle kolla luften i lägenheten. Jag skulle aldrig bjuda in främmande folk, men älsklingen drog in honom och satt och snackade ett bra tag. Trots att han inledningsvis berättat att vi båda var arbetslösa så skulle “paketen” säljas in. Billigaste kostade ca 20 000… Det spelar ingen tillhör trevlig man är, man ska i te ens försöka sig på att sälja något till arbetslösa, handikappade eller personer med taskig ekonomi i allmänhet. Tänk på alla dom som inte är lika vältaliga som min älskling och kan säga nej till detta… Alla former av påträngande försäljare (telefon-, dörr-, torg-, butik-) som man inte uttryckligen bett om att få bli tilltalad/kontaktad av, är hemska! Funderar ni på att jobba med detta, tänk om är ni snälla!

image

På eftermiddagen så åkte jag in till Stockholm för att besöka Foodlab Stockholm på Östermalm. Det är ju snart dags för ett av årets höjdpunkter, Lakritsfestivalen. Det var en mysig kväll med mat, vin och trevligt sällskap. Ska lägga upp alla bilder och kanske även en video nu i helgen, men tills dess får ni hålla till godo med en bild på Douglas Spiik och den godaste lakritstårtan jag ätit. Om älsklingen känner för att gifta sig med mig någon gång i framtiden så hade jag gärna haft en av Liv Sandbergs tårtor att bjuda på 🙂

Du kanske även gillar