160606-01

För ett tag sedan så fick jag följa med till Göteborg på Prestationståget, ett event som hölls ombord MTR Express tillsammans med SocialU. Det gick förvånansvärt snabbt att åka mellan Stockholm och Göteborg trots att det var hela tre timmars resa. Vi fick lyssna på flera föreläsningar och jag tror att det var en av anledningarna till varför det kändes som en kort resa.

Först ut var multiidrottaren och äventyraren Staffan Björklund som bland annat berättade om olika träningstyper och hans egna erfarenheter av långdistanslopp. Det är lätt att man tar på sig för mycket när man bestämmer sig för att satsa på en ny sport, då är det bra att veta hur uthållig man än och vad man har för mål.

160606-04

Föreläsare nummer två var Markus Torgeby, löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit för att hitta sig själv och pratade om sitt liv både före och efter.

Det är kanske inget jag skulle klara av att göra, men fantastiskt att det är möjligt att göra det utan att man blir arresterad – för allt annorlunda är ju farligt som vi alla vet.

160606-03

Sist ut var Ulf Sandström, internationell hypnotisör och mental tränare. Han demonstrerade hur man kan använda hypnos för att öka din prestationsförmåga i allt från träningen till vardagen.

Det var minst sagt avslappnande att lyssna på Ulf och jag kände mig helt klart motiverad till att sluta hänga upp mig på småsaker i fortsättningen.

160606-02

Vi blev bjudna på en god frukost och det tog mig ungefär två timmar att äta upp den tack vare min minimala magsäck, men det var det helt klart värt!

Det var första gången jag åkte iväg på egen hand så långt med tåg och då man fick välja när man ville åka hem igen, så passade jag på att spendera fem timmar i staden.

160606-05 160606-06

Mitt främsta mål med dagen var att besöka Trädgårdsföreningen, något man inte får missa. Det är verkligen en vackert arrangerad park full med blommor och växthus.

160522-01

160606-08 160606-09 160606-10

Mitt favoritställe i Göteborg är än så länge Palmhuset, då det är ett växthus i glas och gjutjärn som står mitt i parken och förlagan var kända Crystal Palace London. Det är nästan 1000 kvadratmeter av tropisk värme och olika exotiska växter.

160606-11 160606-12160522-02

Tråkigt nog så började det regna och det öste ner under nästan hela dagen. Jag var på väg att gå till Vasastan, men skippade det i sista stund och vek av precis innan kvarteret där det 10 minuter senare skedde en skottlossning. Läskigt hur folk kan gå runt och skjuta vilt mitt i stan. Måste man leva gangsterliv i Sverige så kan man väl skjuta sina rivaler i deras hem istället så att inte oskyldiga förbipasserande får sätta livet till.

Resten av tiden så satt jag och hade det mysigt på ett café (Barista) i city. Sen åkte jag hemåt på kvällen med samma tåg igen. Tack till MTR Express för en toppendag på västkusten.

Du kanske även gillar