161009-06

Klart man passade på att köpa lite saker när Lagerhaus fyllde 20 år och sålda fina saker för 20 kr/st…

Äntligen kan jag bocka av tre dagar i veckan som avklarade och nu tänker jag verkligen vila, vila vila. Det känns i huvudet att jag har utökat min arbetstid för jag har ingen ork kvar alls. Nu blev det förstås en extra stressig dag igår, som givetvis tog mer energi än jag är van vid, så jag måste återhämta mig under torsdag-söndag. Det måste bli en tur till gymmet igen, minst en gång i veckan (borde vara “minst en gång om dagen”…)

Jag hade som sagt mycket att göra igår. Planen var att jag och morsan skulle åka in till stan tillsammans då hon var ledig, men hon blev riktigt sjuk och orkade inte följa med. På morgonen så var jag hos en optiker hos Proforma och kollade in mina ögon. De är tydligen väldigt torra och jag har sämre syn på vänster öga som befarat. Det är “bara” -0,75 på vänster och -0,5 på höger, men bara 1,5 år efter en ReLex Smile? Det är inte ett roligt resultat. Så jag ska ta ögondroppar under en månad så får vi se om det kan korrigeras. Tydligen ska en korrigering (då man inte kan göra ytterligare en Smile på ett redan behandlat öga) göra ont/vara obehagligt till skillnad från originalbehandlingen och man blir sängliggande under flera dagar efteråt och kan inte se då ögat måste läka så de rekommenderar att man korrigerar ett öga i taget. De låter inte alls roligt, men jag är inte sugen på att bli tvungen att ha på mig glasögonen igen. Dock hade jag gärna haft glasögon som en accessoar, men att då kunna ta av dom när jag känner för det…

Efter besöket hos optikern så tog jag en omväg från Södra station till St. Eriksplan och sedan därifrån till Hötorget för att slå ihjäl lite tid. Klockan var bara nio på morgonen och de flesta butiker öppnar vid tio så jag hade inget emot att åka runt lite. Jag vandrade sen förbi Starbucks vid Stureplan och tog en liten Pumpkin Spice Latte som jag satte mig med på övre våningen och avnjöt med en bra bok (Allt som blir kvar av Sandra Beijer) som ni för övrigt kommer att kunna vinna i årets julkalender som jag jobbar på just nu 😉

Nåväl, efter två timmar på Starbucks och ett toalettbesök senare så vandrade jag till butiken Linsen som ligger på en mindre gata en bit därifrån och köpte mig en flaska ögondroppar. Nu ska här smörjas! Sen blev det en massa fönstershopping på Panduro och lite andra butiker som låg på vägen till Cityakuten vid Hötorget dit jag skulle för att röntga ländryggen.

Jag har haft ont i snart ett år och det har inte blivit mycket bättre av träning så nu fick jag äntligen magnetröntga ryggen. Det tog längre tid än jag hade trott. Det verkar gå betydligt fortare på Grey’s Anatomy… Det är rätt mysigt inne i det där hålet man skjuts in i, trångt men inte alls klaustrofobiskt om ni frågar mig. Fast hur gör de om man är stor och bred? Jag har väldigt breda axlar så jag fick trycka ihop mig lite, men hade jag varit större så hade jag inte fått plats. Många frågor som jag förmodligen får ta och googla efer svar på.

Planen var att jag skulle åka till Uppsala efter min röntgen, men jag hade varit med i en tävling om att få gå på zombiekväll. Så jag stannade i stan ett tag till och gick därför in på Barista och satt ett tag till med en kaffe tills jag fick reda på vilka som vunnit. Jag hade haft tur och vunnit två biljetter så senare på kvällen tog jag med mig Walle till Teater Brunnsgatan och lyssnade på författarsamtal mellan John Ajvide Lindqvist och M.R. Carey, drack ett glas rödvin och fick sedan deras senaste böcker, Flickan med gåvorna och Våran hud, vårat blod, våra ben (som jag också vunnit) signerade.

Riktigt mysig kväll, men efter gårdagen så är jag helt slut. Ska glo på skräckfilmer och läsa. Något mer än så vet jag inte om jag orkar.

Du kanske även gillar