160906-formex-godsaker-01

Något jag missade på Bokmässan i år, men som jag givetvis hann med på Formex, var att besöka godis och mat-avdelningen. Det får man inte missa helt enkelt då det finns så många goda nyheter att smaka på och förpackningar att fotografera.

Som de här fina förpackningarna från Willies Cacao med Sea Salt Caramel Black Pearls. Det är chokladkulor av mörk choklad från Madagaskar, med en mjuk kolafyllning och flingor av havssalt. De har riktigt god mjölkchoklad också!

160906-formex-godsaker-11

De här burkarna från Finsmakeriet är så fina! Årets färg är Smaragdgrönt är skönt! Inte riktigt min färg, men burkarna är fina oavsett färg (inte orange dock!) I de här burkarna är det alltså Pepparkakor, 430 g eller 45 g och i strutarna finns det bland annat Pepparkakstryfflar 100 g.

160906-formex-godsaker-10

Årets julstrutar 2016 är Pepparkakstryfflar, Pepparmintstryfflar och Jul-tryfflar med Apelsin, fikon, kanel och mandel. Så gott!

160906-formex-godsaker-09

Åre Chokladfabrik firar i höst 25 år och släpper en ny strut och en ask med smakerna: Hjortrontryffel doppad i ljus choklad, Lingontryffel doppad i mörk choklad, Blåbärstryffel doppad i vit choklad och Getmesetryffel doppad i mörk choklad.

160906-formex-godsaker-08

Singö Choklad kommer från Roslagens norra skärgård och de började tillverka choklad 2004. De tillverkar praliner på naturliga råvaror, smaksätter med noga utvalda ingredienser och rullas alla för hand. Jag testade en saltlakrits-viol och oj så god den var med en tydlig smak av violen.

160906-formex-godsaker-07

Rawchokladfabriken tillhandahåller choklad för er som vill äta ekologiskt, veganskt, nötfritt och mjölkfritt. Den är tillverkad i sverige. Jag testade mintchokladen och den är god, lite mastig, men perfekt om man är chokladsugen men inte bör äta så mycket av det goda 😉

160906-formex-godsaker-06 160906-formex-godsaker-05

Sist ut har vi mina absoluta favoriter, Haupt! Jag älskar deras Fika – även om jag inte har lyckats få tag på en enda burk 🙁

Fika är för övrigt salt lakrits omgiven av mjölk- och mörk choklad smaksatt med espresso och kokos. Som en mycket godare chokladboll som passar perfekt till kaffe.

160906-formex-godsaker-04

Höstens stora nyheter är just “Höst” som är salt lakrits med vit choklad smaksatt med rödbeta, svarta vinbär och balsamvinäger. Den passar att ätas till fylliga vita viner, pale ale eller chevréost.

Den andra nyheten är “God helg” som är karamelliserad italiensk mandel med vit choklad, saffran, lingon och lakritspulver från Asien. Den passar perfekt att ätas till glögg och ostbrickan.

160906-formex-godsaker-03 160906-formex-godsaker-02

Årets Adventskalender! Haupt har fyllt den med tjugofyra unika smaker packade i rör och en rejäl överraskning under lucka 24. Innehåller smaker från det ordinarie sortimentet och helt nya smaker unika för kalendern. Den kostar ca 295 kr, vilket är saftigt, men en helt klart häftig kalender för vuxna (och barn som älskar lakrits givetvis.)

Du kanske även gillar