I år har jag nog lagt på mig några kilon på grund av mitt semmeltest, men gott var det! Priserna varierar från butik till butik, men räkna med att ett 2-pack brukar ligga på ca 20-40 kr i butik och en semla på bageri från 30-40 kr/st.

Bullar & Bröd
En storfavorit när det kommer till semlor direkt från bageri. Bullen är sådär mjuk och len i smaken. Grädden är fluffig och söt medan mandelmassan är precis perfekt i konsistensen.

Mr Cake
En perfekt semla till utseende, men skenet bedrar. Just min semla hade en bulle som hade en jäst eftersmak. Det var bra med kardemumma i bullen som var luftig och grädden var god, men mandelmassan var alldeles för nötig och mörk med grova nötbitar.

Landings
Den godaste semlan i Uppsala hittar man på Landings (eller Güntherska, men det är samma ägare) då deras semlor är lätta och fluffiga med god grädde och supergod mandelmassa. En klar favorit!

Thelins
En mastig semla med lätt och god grädde som inte är så söt. Mandelmassan är lite mörkare och har bitar i, men här är det betydligt godare än hos exempelvis Mr Cake.

Tastory
Köpte en sån här idag. Uppdaterar inlägget när jag ätit upp den 🙂 Uppdaterat: Rekommenderas inte! Bullen och grädden var god, men mandelmassan innehöll STORA mandelbitar. Alltså nästan halva mandlar som inte var goda att tugga på mitt i semlan. En av de sämsta jag testat av bagerisemlorna.

City Gross Egna bageri (2-pack)
Perfekt bulle med god kardemummasmak, grädden är lagom söt och mandelmassan är ljus, len och god med lite små bitar i.

Ica MAXI Egna bageri (2-pack)
Lite väl tjockt lock. Bullen är däremot väldigt god och mandelmassan likaså. En av få 2-pack där de inte drygat ut med aprikoskärnor. Grädden är tyvärr inte sötad, annars väldigt god semla.

Ica Supermarket, GK bageriet (2-pack)
Nästan fyrkantigt lock. Bullen känns något övergräddad och inte lika luftig som den bör vara, grädden är sötad och mandelmassan är len, men lite för len kanske.

Europabagarn (2-pack)
Bland de billigaste i mitt test och man får det man betalar för. Det är en helt okej semla även fast de drygat ut mandelmassan med aprikoskärnor. Bullen är lite soggig, men gillar man hetvägg så är man van vid det.

Bonus: Semmellatte på Preem
Väldigt oväntat att den faktiskt skulle smaka exakt som en semla! Faktiskt mycket godare än deras andra smaker. Perfekt om man inte orkar äta det feta bakverket, men är sugen på en kaffe.

Bonus: Semmeltoast
En väldigt god om än konstig platt semla från Hemköp. Kompakt bröd, men god mandelmassa och grädde. Spännande med något nytt.

Du kanske även gillar