151230-05

Jag har aldrig tidigare måttbeställt en ram, men trycket på Sockan (vår katt som gick bort i höstas) var i en storlek som ingen säljer färdiga ramar i tyvärr, 54 cm x 34 cm. Så jag beställde den här fina svarta ramen, Stylish Rounded Black med akrylglas från Alldo.se.

Jag gillar att alla deras måttbeställda ramar av furu är tillverkade i Sverige och träet de använder kommer från de svenska skogarna vilket är bättre för miljön än om man importerar virket. Sen är ramarna verkligen superfina!

151230-06

151230-07

Jag valde en enklare, lite rundad, svart ram som passar perfekt i vårt lite mörkare hem – ljus väggar, mörka detaljer/möbler är vår inredningsstil. Ramen är lite djupare och bilden kommer därför ut en bit från väggen vilket gör att den sticker ut med sina gröna färger.

Imponerande att jag fick hem en måttbeställd ram på fem arbetsdagar (det står ca 2-12 arbetsdagar för måttbeställda varor och ca 1-4 arbetsdagar för färdiga varor i lager på hemsidan.) Det gick riktigt fort och jag önskar att alla företag kunde leverera så fort.

151230-08 151230-09

När jag beställde så ingick akrylglas, syrafritt bakstycke och hänge i priset. Ramen var nästan överdrivet bra paketerad när jag fick hem den. En stor kartong full med papper och ramen låg invirad som om den var en värdefull antikvitet. Ingen chans att den skulle gå sönder i frakten vilket känns betryggande.

En sak jag verkligen tyckte om är att de där små metallfästena är mycket lättare att böja upp jämfört med de på lågprisramar. Man bryter nog inte av sina naglar lika lätt på dessa tack och lov. Priset beror givetvis på ramens storlek, men för några hundralappar extra (jämfört med lågprisramar) så får man en finare ram av högre kvalitet och kan få den hemlevererad.

151230-04

Min lilla tjockis Chester kan intyga att hållbarheten på tavlan är riktigt bra då han vandrade runt på den när jag skulle ta bilderna till inlägget.

Jag kan verkligen rekommendera deras sida om man vill köpa betydligt finare och hållbara ramar, speciellt de av svenskt furu.

Du kanske även gillar