160122-01

Jag passade på att testa den nya halloumi-burgaren på MAX när jag var nere på stan idag, har aldrig ätit en vegetarisk burgare så det här var minst sagt spännande! Köpte en meny då jag var sugen på något sött och äppelklyftor är alltid gott!

Det finns många olika köttfria alternativ att välja på hos MAX numera, men jag blev sugen på just halloumin då flera har sagt att den är godast av de tre nya burgarna.

Vad innehåller då denna nya ostburgare?

Halloumiburgare
Friterad Halloumi, Briochebröd, jalapeñosalsa, rödlök, tomat, isbergssallad, majonnäs. lakto-ovo-vegetarisk.

Mitt omdöme: Klassisk gummikonsistens, men underbart god smak, inte för salt och det var fin färg på halloumin. Salsan och brödet är det som lyfter burgaren och jag förstår inte varför man vill köpa en sliskig köttburgare när det finns så här goda alternativ… Mums. Rekommenderas verkligen! ❤️?

Jag vill hemskt gärna ha en vegetarisk mathållning, men tänker ta det i ett par steg. Börja med att dra ner på köttet, äta mer vegetarisk mat, sedan bli demi-vegetarian och då äta kyckling och fisk, ägg och mjölk men inget rött kött. Sedan trappa ner till lakto-ovo-vegetarian och då inte äta något kött men ändå ägg och mjölk. Det räcker för mig då jag inte är intresserad av att bli vegan – är på tok för glad i ägg och mjölk för det – och inget substitut är tillfredsställande än så länge.

Får göra det till sommaren dock då jag inte vill lägga om hela min livsstil bara sådär. Vet bara att jag mår bättre om jag tänker på vad jag stoppar i mig – även när det inte har med viktnedgång att göra.

Du kanske även gillar