This post contains adlinks
ellos
Mönstrad klänning | Cardigan i omlottmodell | Omlottklänning

Det är så sjukt. Så sjukt att jag blev så glad tidigare. Över att jag fick på mig en skjorta i storlek 42 och en jacka i storlek M som jag hittat i butik. Varför det är sjukt? Jo, för det var inte på grund av att jag är glad över att jag har blivit mindre i omfång för min hälsas skull, utan för att jag äntligen kan köpa snygga kläder i butik. Det är så sjukt att det ska vara så.

För det finns nästan inga snygga kläder i större storlekar i butik. Kläder som är smickrande, framhäver bysten, midjan eller höfterna. Kvinnliga former som tydligen inte får synas på större kvinnor. Nej, för sånt ska man förminska så att man ser smal och snygg ut. Som om man inte kan vara snygg och sexig när man väger mer! Som mest har jag haft storlek 60 och det är inte så värst stort egentligen om man tänker efter, men jag kände mig som en flodhäst då jag aldrig hittade några kläder. Jag fick beställa alla mina kläder från Ellos, som är ett av få företag som har många stora storlekar och snygga sådana. Bra jobbat Ellos! ❤

Men nu är jag riktigt förbannad istället. Över hela situationen. Över alla klädföretag som inte vill satsa på några extra cm tyg och när det finns hur många XS och S som helst, men bara ett eller två L-plagg, kanske en XL om man har tur. Bara för att det finns en 42:a eller en M för mig, så är jag inte nöjd förrän det finns något för alla.

Har ni blivit besvikna när ni har besökt en klädbutik någon gång? Att ni varit för stora, eller för små för butikens ordinarie sortiment? Eller något helt annat? Jag är så less på att vi nöjer oss med hur det är istället för att kämpa för förändring. Jag handlar mest på Lindex, Kappahl, Indiska och butiker på nätet som Ellos och Cellbes, för de verkar bry sig om sina kunder. För det handlar ju trots allt om pengar. Och större kvinnor handlar kläder de också, betalar ofta lite extra för att få det extra tyget som de behöver.

Jag kommer för alltid att vara en stor kvinna innerst inne, det är min identitet och ingen storlek på kroppen eller kläderna jag bär. Hur ser ni på den skruvade synen i klädbranschen?

Du kanske även gillar