I onsdags så var jag – tillsammans med flera andra kvinnor – inbjuden till Hallwylska Palatset för en frukost i samarbete med Risifrutti som stödjer bröstcancerfonden i deras senaste kampanj “Kolla en extra gång!”

Jag fick inbjudan via den underbara Facebookgruppen Heja Livet som jag blev tipsad om att gå med i genom en vän. Det är en grupp på Facebook för kvinnor där syftet är att boosta och stötta varandra oavsett vilket dilemma, problem, eller fråga man har. Det är så befriande att läsa kommentarerna i gruppen då det inte finns något som helst näthat eller nedvärderande, utan alla strävar efter att lyfta och hjälpa varandra.

Som ni kommer att märka framöver så har Risifrutti bytt namn på flera av sina produkter till RisiTUTTI! Det gör man för att uppmuntra oss alla att klämma lite extra på brösten varje månad så att vi kan upptäcka en eventuell cancer i ett tidigt skede.

Risitutti hade den gärna fått fortsatt att heta om ni frågar mig, för bröstcancer får kvinnor (och ett fåtal män) året om även om det är nu på hösten som det uppmärksammas som mest.

Frukosten var väldigt intim och rörande då vi fick lyssna på flera kvinnor som överlevt svåra bröstcancerdiagnoser och vi pratade även om våra egna upplevelser kring bordet. Det är så fruktansvärt att höra om hur svårt våra vänner och familjemedlemmar har och har haft det på grund av sjukdomen. Det drabbar ju inte enbart den som får diagnosen utan även deras nära och kära.

Det enda vi kan göra i dagsläget är att kolla oss regelbundet och även bidra till forskningen så att vi förhoppningsvis kommer att få både ett vaccin och ett riktigt botemedel i framtiden.

Vi fick även dela i en “Klämskola” där vi blev instruerade i hur man ska göra för att undersöka sina bröst. Det såg ganska lustigt ut när alla stod och klämde sig själva på brösten, men när vi fick testa att klämma på ett par gummibröst med bröstcancerknölar i så blev det genast lite obehagligt.

 ap

För er som inte var med på frukosten så kan jag rekommendera appen Klämdagen, som är framtagen av BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganistion. Appen påminner om när det är dags att kontrollera brösten (bäst är dock att göra det någon dag efter mensen) och ger tydliga instruktioner om hur man gör det på bästa sätt.

Själva frukostbuffén var verkligen helt massiv med mer mat än man borde äta så här tidigt på morgonen. Borden var dukade med Risitutti och jag åt glatt upp min favorit, jordgubb tillsammans med färska bär.

Vi fick till och med ta med oss lite av frukosten hem, vilket jag glatt gjorde då jag inte orkade äta så mycket under eventet. Fick då även en supersnygg kylväska att bära hem maten i plus några extra Risitutti att dela med min familj.

Goodiebagen är även den värd lite uppmärksamhet, med en fin rosa tröja som jag hoppas inte enbart uppmuntrar till att glo på mina bröst en extra gång hehe, ett vackert halsband från Ellvi, Rosa bandet (originalet), en nagelfil, fina klistermärken och bra information kring kampanjen.

Tack för att jag fick komma på årets viktigaste frukost, Alia, Risifrutti och alla jag träffade på frukosten!

Oavsett om du är en risituttare eller ej så se till att kolla dig en extra gång nu. Det finns väl inget negativt med att ta på sig själv lite oftare 😉

Du kanske även gillar