HittaUt Uppsala

I helgen så var vi, trots mulet väder, ute på en cykeltur i jakt på fler bokstäver i Hitta ut Uppsala. Jag kan varmt rekommendera den typen av orientering om man vill komma ut lite och upptäcka nya platser i sin stad. Som den här lilla trädgården som ligger i Ulltuna, Ullbo Woodland Garden heter den och ligger verkligen undangömd så jag hade aldrig hittat dit om det inte vore för orienteringen.

Fyrisån Uppsala

Från den här utsiktsplatsen så kan man se vattentornet, IKEA och det mesta av Boländerna i Uppsala. Fyrisån rinner genom övre föret och fortsätter sedan ned mot nedre föret och mynnar ut i Ekoln. Det fanns en kikare som man kunde se på fåglarna genom. Förra gången vi var ute och orienterade så var vi på andra sidan Fyrisån där nere vid träden i mitten. Kul att se staden från olika håll och höjder!

Länna C.S.M. Rött vin på Rosendal 17 Kök & Bar

Efter att vi hade hittat fem pinnar så var vi klara för dagen och cyklade till Rosendal och delade på en pizza hos Rosendal 17: Kök & Bar. Det är verkligen supermysigt där och maten vi testat har varit väldigt god. Trevlig ägare och gott vin! Det här röda vinet är närproducerat i Länna och heter C.S.M. Det är ett av mina favoriter  Tyvärr så går det inte att köpa det på Systembolaget än. Men har ni chansen så ta och testa det. Jag gillar att det är så lättdrucket 🙂

Har ni några bra tips på mindre kända platser i Uppsala som man bara måste besöka?

Du kanske även gillar