Var på Spegeln och såg Star Wars: The Last Jedi idag ihop med älsklingen och några vänner. Jag tyckte att den var bra, bättre än Rouge One om ni frågar mig (utom scenen med Darth Vader givetvis) och jag ser fram emot fler filmer även fast jag inte förstår hur de ska knyta ihop det hela på slutet. Sen är jag inte spoiler-känslig, men de få “överraskningar” man fick i The Last Jedi tyckte jag inte var så värst spännande eller monumentala. Det var värre med Han Solo… Sen gillar jag Porg-fåglarna också!

Efter filmen så gick vi och åt på Slakteriet vid S:t Per Gallerian. Jag beställde in en Carl-Philip som var en burgare med cheddarost, tryffelmajonnäs & vid sidan av så fick jag en en lökring (lökringar antyder för övrigt att man ska få fler än en) och syrad rödlök – som jag antar att man ska lägga på själv, men det gjorde inte jag.

En lagom god burgare som jag nästan orkade äta upp. Jag gillade brödet och majonnäsen, men hade föredragit en mindre hårt packad köttpuck. Det är godare när den är grövre mald och inte så perfekt formad. Det som saknas är som vanligt sötman som jag tycker behövs tillsammans med tryffeln. Honeyglaze hade passat så bra till denna och jag tycker överlag att det finns för få riktigt heta och för få söta burgare att köpa i Uppsala. Och det är fusk med heta tillbehör som jalapeños då jag menar att det snarare behövs heta dressingar (*host* sriracha *host*) då jag inte tycker om BBQ-såser.

Det var ett mysigt litet ställe oavsett och jag hoppas att de får lite mer variation på menyn (mindre fläskkött!) så att vi kan komma tillbaka och testa mer 🙂 Helt klart bättre än Bastard Burgers tryffelburgare som inte smakade någonting. Den här var god och fungerade bra ihop med ett glas rött.En trött, men nöjd Lotta.

Klart att jag gick all out och hade på mig en Star Wars-tröja, mitt halsband med Dödstjärnan i trä, och så blev det lite stjärnor också. Jag gillar verkligen eyelinern från The Body Shop med en stjärnstämpel i ena änden. Inget man använder till vardags kanske, men det är en festlig detalj.

Du kanske även gillar