För att göra sin egen hemmagjorda kopia av Espresso House Tomtelatte så behöver man kanelsirap och det är inte lätt att få tag på i butik. Det är inte enbart svårt att hitta, det även dyrt att köpa en flaska Monin Cinnamon. Så betydligt enklare att göra en burk själv!

För att vara lite ekonomisk och skära ner på köpt latte så letade jag reda på ett recept som jag fick översätta från amerikanska cup till dl. Men det är ett väldigt enkelt recept och perfekt att göra nu i december.

Förutom att använda sirapen till en underbart god latte så fungerar den även bra till att ringla över pannkakor, våfflor, glass eller kanske även frukt.

Hemmagjord Kanelsirap

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

Blanda vatten, farinsocker och kanel i en kastrull på hög värme. Vispa tills sockret helt löst upp sig och det börjar kokar. Sänk värmen och låt det sjuda i 5 minuter, eller tills sirapen tjocknar. Den kommer att bli tjockare när den blir kall.

Ta av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljextrakten. Häll sedan över sirapen i en glasflaska eller burk och ställ i kylen. Den håller sig cirka en månad.

Du kanske även gillar