Skärgårdskryssning Birka

Dag två började med en tur till taxfreen igen, sen blev det en sen frukost/lunch i kafeterian. Lugnt och skönt när allt folk äter sin frukost tidigt på morgonen.

Skärgårdskryssning Birka

Jag fick i mig en köttbullemacka och någon mun med kaffe. Inte så prisvärt, men mackan var god 🙂

Skärgårdskryssning BirkaSkärgårdskryssning Birka

Satt ute på däck i solen och löste korsord medan vi tittade på den vackra utsikten. Tyvärr så kom det några vidriga tanter och ställde sig och rökte precis där vi var så det var bara att gå in i igen. Ni rökare som visar hänsyn till oss andra är verkligen beundransvärda. Det är tråkigt att se er förgifta er själva, men jag tycker att man får göra precis som man vill så länge man inte skadar någon annan. Kan inte låta bli att lufta mina åsikter om tobaken här i bloggen då och då, för jag avskyr verkligen cigarettrök. Så mycket värre än avgaser och starkt doftande parfymer – något jag också får huvudvärk av.

Frisk, helst doftfri, luft är bland det bästa jag vet. Som doften av nyklippt gräs eller när det precis har regnat och det inte ligger en massa blöta fimpar och stinker på marken. Eller snus… Finns ju dom som slänger sånt på marken också trots att det finns soptunnor i närheten. Synd att ingen verkar bry sig om den svenska lagstiftningen längre. Läs mer om vad lagen säger på Håll Sverige Rent.

Skärgårdskryssning Birka

Efersom det inte var rökfritt ute på däck så åkte vi upp till terrassen. Där kunde man bada om man ville betala för det eller sitta och ta en drink eller något att äta. Det blev en vattenmelonmojito den här gången. Riktigt god, men jag tycker alltid att det är för lite vätska och för mycket is i drinkarna. På med extra groggvirke så att det känns som att man får något mer än 4 cl + is!

Skärgårdskryssning BirkaSkärgårdskryssning BirkaSkärgårdskryssning Birka

Mer än så hann vi inte med den här gången. Snabbt ut med väskorna från hytten, fullpackade med det vi köpt, sen ut från båten och direkt till tunnelbana och sedan buss. Det var fint väder tack och lov, så det gick bra att dra runt på den tunga väskan. Väl hemma så packade jag upp allt och tog lite bilder.

Skärgårdskryssning Birka Skärgårdskryssning Birka

Lite presenter och lite till mig själv. Nöjd med mitt inköp som inte blev alltför dyrt. Får ta och åka på en gratiskryssning snart igen tror jag 🙂

Du kanske även gillar