Julkalender - Lucka 18

Dagens lucka är sponsrad av Seraf förlag och innehåller ett bokpaket fyllt av kärlek, spänning, magi och främmande världar. Det är ett riktigt drömpaket som jag tror många hoppas ska ligga under granen på julafton. Det innehåller hela fem böcker:

  • Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg
  • Magin vaknar av Gabriella P. Kjeilen
  • Skugga över månen av Annah Nozlin
  • Ensamvarg av Sara Dalengren
  • Mirele Dangin av Caroline Hurtig

Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg


En ung flicka vaknar upp i mörker. Hon vet inte vem hon är. Inte var hon är. Inte vad som hänt henne. Snart inser hon att mörkret inte försvinner, att hon är blind.

I en annan verklighet blir den unge Maron tvungen att lämna sin far och sitt hem, gården på slätten. Han söker sig till Storskogen för att finna folket med samma fruktade mentala förmåga som han själv – de silverhåriga.

Leira kämpar för att leva upp till sin lärares krav. Som enda lärjunge till den gamla kvinnan Taimira, är hon den som en dag ska ta över rollen som Allas Moder. Men hennes varma känslor för den nye ledaren i byn distraherar henne.

Tre unga människors öden flätas samman tvärs igenom den tunna hinnan mellan världarna.


Magin vaknar av Gabriella P. Kjeilen


Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar.

Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas.

Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.

Magin vaknar är en fristående urban fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin.


Skugga över månen av Annah Nozlin


Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta.

Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv.
Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj.
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt. Kanske är det ödet, som stjärnorna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca.

Storkonungen utfäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna.
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.


Ensamvarg av Sara Dalengren


Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. Hon lever ensam, omgiven av Hökensås skogar, med när hon tar sig an en skadad främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?


Mirele Dangin av Caroline Hurtig


Mirele Dangin har alltid vetat att hon kommer att dö innan hon fyllt tjugofem år. Hon vet inte när eller hur. Det enda hon vet med säkerhet är att det är hennes far som kommer att döda henne.

För länge sedan avsade sig folket sin tro och deras gudar förvisades. Vissa säger att de dog medan andra tror att de finns kvar. Ingen minns längre hur det gick till förutom att gudarna kastade en förbannelse över de fem högsta familjerna innan de försvann. Förbannelser som plågat landet Medaria sedan dess.

Ett land som styrs av Mireles tyranniska familj Dangin.
Folket har fått nog, och allas ögon riktas mot Mirele som kastas in i ett spel av makt och intriger.

Vem är vän och vem är fiende? Finns det någon hon kan lita på?
Och var är de sista gudarna?

SÅ HÄR TÄVLAR DU PÅ INSTAGRAM:

  1. Följ @Seraf_forlag och @Bokbesatt på Instagram och Gilla dagens lucka.
  2. Tagga en vän som du tror skulle vilja vara med och tävla.

För er som inte har Instagram: Dela det här inlägget på Facebook, Twitter eller på din blogg och skriv var du gjort det i en kommentar.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Tävlingen är avslutad och vinnare blev @hostdagjamning

Du kanske även gillar