I tisdags så var jag ute på Värmdö med jobbet för en extra avtackning för kollegan som skulle sluta och flytta till Spanien. Hon fick ett fint smycke från Avi & Lena, inköpt i Göteborg efter lunchen som vi åt innan utställningen. Jag hade köpt med mig en sallad och det var tur, för maten på Artipelag var inte billig. Att ta över 30 kronor för en liten kopp bryggkaffe är skamligt – om det inte är bryggt på nyrostade och nymalda bönor av bästa kvalité det vill säga.

Jag är väldigt intresserad av Bloomsbury Group och dess medlemmar, men ärligt talat så var själva byggnaden och naturen utanför mer i min smak än själva utställningen. Och då är jag en storkonsument av allt som har med kostymdrama och sent 1800-tal/tidigt 1900-tal att göra.

Den bästa utställningen jag har varit på hittills är däremot Game of Thrones the Exhibition i Kungsträdgården och den – eller något liknande – tror jag hade passat perfekt hos Artipelag. Vikingar, Medeltiden, Fantasy eller kanske någon annan populärkultur vore perfekt här ute.

Utsikten från taket var verkligen fantastisk.

Under lunchen så drog mörka moln in över Hålludden och regnet öste ner ett litet tag. Tur att vi hann dit innan dess. Vore inte roligt att promenera i det här.

Badrummet var ett konstverk i sig.

Jag tog mig för övrigt ut till Artipelag på egen hand via Slussen och hoppade av vid Värmdö Marknad för att ta en promenad ut till udden. Jag rekommenderar att ni tar skogsstigen dit, för skogen är full med konstverk. Man går även förbi Gustavsbergs Lager och de här enorma högarna med sten. Det byggs för fullt här ute, men det är fortfarande ganska kalt och trist innan man kommer ut till den södra delen under Värmdöleden. Rekommendera verkligen ett besök ut hit om än bara för naturen i sig.

Du kanske även gillar