“Före”

Mitt gamla barnrum i föräldrarnas hus ska förvandlas till ett gästrum och för att få till det så krävs det en hel del färg och fix.

Jag ville aldrig ha ett grönt rum utan bad om att få ett blått – då det var min favoritfärg när jag var liten – och eftersom solen ligger på större delen av dagen så vore en kall färg att föredra. Jag vet inte varför de målade en varm, grön nyans, men jag tyckte aldrig om färgen och nu fick jag äntligen måla över skiten!

Först så tvättade jag alla väggarna och försökte skrapa bort så mycket av häftmassan jag använt för att sätta upp posters på väggarna för snart 20 år sedan. Det gick sådär kan jag säga. Häftmassa på väv är inte lätt att få bort…

Fyllde i alla hundratals hål jag gjort i väggarna och plattade till ojämnheter innan det var dags att måla. Taket drog vi på ett lager med vitt, men det kan nog behöva en omgång till senare då jag inte kunde montera bort taklampan på ett enkelt sätt.

“Första lagret färg”

Det tog minst tre lager ljusgrå färg för att täcka den hemska gröna färgen som lyste igenom först.

“Efter”

Skrapade även bort klister från det myggnät jag hade uppsatt i fönstret under flera år. Eftersom det var kokhett i rummet på sommaren så var jag tvungen att ha fönstret öppet och det flög in allt från bålgetingar till mygg och andra insekter innan jag satte upp nätet. Klistret från myggnätet satt som berget och jag rekommenderar att man bygger en mobil ram till nätet istället.

Nu ska vi måla om alla lister och fönstret i vitt!

Så här skitig var väggen efter alla år. Man ser verkligen hålen tydligt på bilden. Det är allt från lampor till hyllor och tavlor som suttit där.

Äntligen rent och snyggt! Nu ska vi ta oss an golvet och golvlister!

Vill ni se hur det ser ut när vi inrett rummet också?

Du kanske även gillar