Nordiska Textilakademin har samarbetat med Almedahls och skapat nya färgsättningar och koncept med utgång från deras klassiska mönster och teman. Marianne Westmans Picknick-design blev ännu finare i blå/rosa av Josefin Nylander.

Jag älskar designen på grytunderlägget i mitten med de rosa kvistarna i kombination med det blåa. Finns att köpa hos Textilgallerian.se om ni är lika sugna som jag.

Orrefors bjöd på en hel del nyheter under våren, men som vanligt så är det nästan för fint för att användas. Jag har ett flertal glas och föremål från Orrefors och Kosta boda, men är så fruktansvärt rädd om dom att jag har dom undanstoppade i ett skåp. Deras vaser är så underbara och man önskar nästan att man drack mer drinkar och vin när man ser deras cocktail- och vinglas. Nu kan man givetvis dricka vad man än vill i glasen, vilket kanske gör vardagsvattnet till maten lite godare. Vad tror ni?

När insidan matchar utsidan

Finsmakeriet har de absolut finaste burkarna till sina kakor. Varje år så kliar det i fingrarna att beställa hem deras pepparkakor till jul, men på grund av hur posthanteringen sett ut på sistone så vill jag nog helst köpa burkarna direkt i butik. Jag älskar deras kakor och chokladpralinerna är gudomliga. Passa på att provsmaka om ni får chansen!

På tal om fina burkar och verktyg så är Leilas produkter något som gör att jag längtar efter att få baka och använda min bakmaskin som jag låtit stå lite väl länge nu. Som den kardemummagalning jag är så lockar de där små burkarna mig extra mycket! När bakade ni senast?

Du kanske även gillar