Stämningsfullt hos Ica MAXI Lindhagen

Snart är det den 31:a Oktober och Halloween, men jag kommer inte att spöka ut mig i år utan bara ta det lugnt hemma. Kanske tar vi och äter något gott… Jag försöker att bara äta sötsaker på helgen, men Halloween är väl en slags helgdag…

Min arbetsvecka har gått bra trots migränkänningar och vanlig huvudvärk sen i söndags. Du som aldrig haft migrän vet nog inte skillnaden mellan de två, men jag kan förklara det något. Vanlig huvudvärk sitter oftast enbart i huvudet medan migränvärken kan kännas bak i nacken, bakom ögonen och gör – i alla fall mig – yr, illamående och känslig för ljus och ljud. Sen gör det så ont att jag hellre hade blivit slagen i huvudet med en hammare än att ha en värk som inte kommer från en specifik plats.

Tänk dig när du själv har mensvärk och mår skit (mensvärk har jag för övrigt också.) Att ha migrän är som att ha mensvärk i huvudet fast så mycket värre. Att få en migränkänning är som att ha en mild värk i nacken som inte blir värre utan bara ligger där och gör sig påmind. Den varnar för att det snart kanske är dags att må illa. Har jag tur så bryter den inte ut alls utan stannar vid vanlig huvudvärk.

Om ni känner någon som har migrän då och då eller mer förekommande, så var inte arg eller sur på personen när den måste ställa in eller inte orkar göra något på grund av migränen. Det är inget vi kan rå för och är inget som vi ska behöva känna oss som sämre människor för – även om det händer…

Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på Carnival Row, äta en macka och ta en kaffe.

Du kanske även gillar


En kommentar

Svara

Ha det skönt nu när du är hemma och kan ta det lugnt i sängen och mysa ( i alla fall ) del av dagen ). Jag kommer nog ta ut katterna något idag och kratta lite framför allt ta upp löv…….jobbigt men det blir fint. Kramis.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.