Julkalendern 2019 - Lucka 21

Idag kan du vinna detta feelgood-drama – nominerad till årets Feelgood i Adlibris tävling om Årets bok. Villa Havsbris är Caroline Säfstrands femte roman och handlar om Sophie som bor i Berlin sedan 20 år tillbaka. När hennes mamma går bort ärver hon sitt barndomshem – det gamla kurhotellet Villa Havsbris i idylliska Skepparkroken. Tillsammans med tre volontärer rustar hon upp huset för att kunna sälja – och i takt med att huset förändras så förändras människorna i det. Dessutom vet den döva grannen Ella en mörk hemlighet om Sophie. Ska hon berätta eller inte?

Villa Havsbris av Caroline Säfstrand

Tre personer sökes för renovering av anrikt kurhotell under två månader. Lön: boende och mat. Krav: du är händig och har ett lätt bagage

Sophie återvänder motvilligt till sin barndomsort Skepparkroken när hennes mamma dör. Huset hon har vuxit upp i det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som Sophie trodde var sålt tillhör plötsligt henne. Planen att genast återvända till livet i Berlin ställs helt på ända.

Villa Havsbris, som har gått i arv i generationer och som under sin storhetstid fylldes av poeter och författare, är nu slitet och nedgånget. Sophie är fast besluten att sälja huset, det väcker alldeles för många minnen till liv. Eftersom hon själv inte är det minsta händig söker hon hantverkare som mot mat och husrum kan ge huset lite av sin forna glans tillbaka. Inom kort flyttar Isak, Martin och Katja in, alla i behov av en paus från sina vanliga liv. Till en början flyter allt på, men är deras bagage så lätt som de påstått?

Ella, den döva damen i grannhuset, har i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Hon bär också på en tung hemlighet en hemlighet om Sophies familj. Ska Ella berätta vad hon vet för Sophie eller inte?

HÄR TÄVLAR DU:

Gå in på @Bokbesatt och tävla i dagens lucka där.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Du kanske även gillar