Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.

Jo, man köper en badbalja för vuxna såklart! Eftersom det kommer att ta ett bra tag innan vi kan få till ett ordentligt badrum med dusch och varmvatten på gården så kom jag med den briljanta idén att ha en badbalja under tiden – och förmodligen efter att det blivit en dusch också då jag föredrar att bada.

Bästa priset på den svarta badbaljan hittade jag hos Jollyroom, så det blir den som kommer att stå ute i “duschrummet” i ladan. Eftersom varmvattnet lyser med sig frånvaro, så blir det till att göra som på den gamla goda tiden. Alltså måste jag koka vatten och fylla upp badet allteftersom. Sen hade rusta en portabel dusch till nedsatt pris (199 kr förra veckan) som jag slog till på. Den kan man stoppa ner i baljan, eller i en separat hink och på så sätt tvätta håret.

Krångligt? Ja visst, men när man är ute på landet och jobbar så behöver man tvaga sig rejält efter arbetspassen. Tänk att få glida ner i vattnet och slänga i lite badsalt eller en badbomb och lyssna på en bra ljudbok när man är klar med arbetet. Nästan så att man inte vill åka hem när det blir så mysigt på landet.

Skulle det bli en värmebölja och man känner sig helt överkokt så kan man alltid ställa ut baljan utomhus och fylla den med kallt vatten så har man en tillfällig minipool att svalka sig i. 

En positiv sak med att vara lång och stor (jag kommer alltid att vara en ståtlig sjöko) är för övrigt att man behöver/förbrukar mindre vatten när man badar. Så det ska bli spännande att se hur mycket vatten som krävs för att det ska nå upp till kanten med mig sittandes i. Har kanske du testat att bada i en badbalja för vuxna någon gång?

Du kanske även gillar