Eftersom jag ändå inte har något bättre för mig på julafton så kör jag en favorit i repris från förra året. Jag kommer skriva och lägga ut lite bilder direkt från julafton. Den här julen är Kixan hemma också, men hon stannar mest i sängen (hon opererade som sagt höften förra veckan) så jag är ensam framför tv:n. Kom ihåg att uppdatera sidan lite då och då.

Farsan och brorsan åkte för ett tag sedan till släkten, men innan dess så hann de med att öppna några paket. Farsan fick en värmedyna från mig och Tommy fick en liten dammsugande robot, Blu-ray filmen Army of Darkness (hans favorit) och Little Britain DVD-boxen av mig. Jag har inte hunnit öppna någon av mina, men det är ingen brådska.

16:15 Jag har aldrig förstått varför "Kan du vissla Johanna?" måste visas varje år likt Kalle Anka. Det är en ganska trist historia och inte ett dugg julig. Så jag går från tv:n och ger Nalle lite mat istället.

16:48 Kollar runt lite på nätet och besöker olika forum. Är allmänt uttråkad just nu.

16:53 Nu är det kanske dags att öppna en eller två julklappar. Hmm, jag öppnar paketet med iPodden i…

17:05 Hämtar laddare till iPodden och ett täcke att vira runt mig i soffan. Hittar även lite Cola som följer med i bara farten.

17:16 Ett svart fodral till min rosa iPod nano 16GB – så snyggt! Nu laddar den så det är nog dags att göra i ordning några nya spellistor på iTunes.

17:28 Åt en stor bit smörgåstårta när vi såg på Kalle – så jag är inte ett dugg hungrig, men något ska man väl peta i sig bara för att. Bilden ovan tog jag i går kväll. Vi var tvungna att ställa alla små julklappar på spiselkransen då katterna älskar paketsnören och mer än gärna skulle sitta under granen och tugga sönder dem. De större julklapparna ligger i en tomtesäck bredvid granen.

17:44 Tänker gå upp på vinden och spela lite Animal Crossing: Let’s Go to the City, men kommer tillbaka om en kvart.

18:09 Gäsp. Tar ett chips och myser i mitt täcke.

18:18 Ser på tv och äter ett av alla kanderade äpplena jag gjorde igår – jo, jag är ganska pysslig så det blev lite hemmagjort julgodis i år.

18:43 Det ser så mysigt bingolotto-lila ut hos Kronér.

18:54 Årets julkalender på SVT var så att man kunde kolla på avsnitt ett och avsnitt 24 och inte missa någonting. Praktiskt, men lite trist. Jag tycker att julkalendrarna ska rikta sig till både barn och vuxna – vissa år har det gått bra, men jag tycker de blir sämre och sämre.

19:10 Är dags att öppna ännu en julklapp medan jag kollar på Karl-Bertil Jonssons julafton. Snart ska glöggen tas fram.

19:35 Slår över till 2:an.

20:16 Borstar (kardar) Nalle – nu ska han bli julfin.

20:33 Är färdig med borstningen. Sitter och läser The Tales of Beedle the Bard.

21:40 Pysslar på datorn med photoshop, fotar julklappar och gör fler playlists i iTunes. Sprang upp igen för en timme sen och träffade Jingle i Animal Crossing.

23:32 Zappar mellan kanalerna och är trött.

00:28 Har precis varit ute med Nalle på promenad. Äter mitt andra kanderade äpple. Nu är julaftonen slut. Bilder på gång…

01:25 Nu går jag och lägger mig, nöjd och glad över julaftonen och bloggandet. God Jul!

Du kanske även gillar