27 DECEMBER

Från Lark Rise till Candleford
Har du missat den här fantastiska lilla serien så är det dags att börja titta nu. Jag är snart klar med säsong 2 och jag kan inte få nog av alla underbara karaktärer och kläder.
I den lilla byn Lark Rise bor vanligt enkelt folk, i den mer välbärgade småstaden Candleford huserar borgerligheten. Invånare från båda ställena träffas bland annat på marknaden i Candleford. Serien börjar med att Laura får ett syskon. På grund av tillskottet i familjen tvingas hon som är äldsta barnet att ta arbete på postkontoret i den närliggande staden Candleford. För Laura som är uppväxt i jordbruksbyn Lark Rise är omställningen till staden stor och hon saknar till en början sin familj och sina vänner där hemma. Men efter ett varmt välkomnande från de andra på postkontoret börjar hon vänja sig vid Candleford och den komfort staden erbjuder. Från Lark Rise till Candleford är en varm och kärleksfull serie om vänskap och romantik fylld av kärlek, sorg, drama, humor, tragedi och kostymer. Del 7 av 10.

SVT1 kl 18:15


Damernas detektivbyrå
Jag gillar böckerna och det här är en riktigt bra adaption. Jill Scott är perfekt som Mma Ramotswe.
När Precious far dör, lämnar han efter sig 180 kor till sin dotter. Hon säljer boskapen och startar en detektivbyrå i ett före detta postkontor, med god hjälp av den trofaste bilmekanikern JLB Matekoni och den yvige hårfrisören BK. Precious får en plikttrogen men excentrisk sekreterare, och ett misstänkt bedrägeri blir byråns första fall. Samtidigt söker hela bygden efter en försvunnen pojke. I rollerna: Jill Scott, Anika Noni Rose, Lucian Msamati, Desmond Dube m.fl. Del 1 av 7.
SVT1 kl 21:00

Andra intressanta program/filmer:
Bodyguard Kanal5 21:00

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Alla medelmåttiga filmer.

28 DECEMBERCollision

Collision
Verkar lovande.
Brittisk dramaserie från 2009. En seriekrock med dödlig utgång inträffar. Olyckan för samman en grupp människor som inte har något gemensamt förutom detta avgörande moment som för alltid förändrar deras liv. Kriminalinspektören John Tolins (Douglas Henshall) utredning för honom in i flera riskfyllda världar: politisk mörkläggning på hög nivå, människosmuggling, trasiga förhållanden och mord. Del 1 av 5.

SVT1 kl 21:00

Andra intressanta program/filmer:
Total Recall TV4 22:40
Den siste samurajen Kanal9 21:00

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Det mesta, se en film eller läs en bra bok.

29 DECEMBER

Förnuft och känsla
Jag var inte helt förtjust i den här serien, filmen av Ang Lee är bättre, men jag gillar Morrissey i rollen som Colonel Brandon.
Systrarna Elinor och Marianne Dashwood lämnas helt medellösa när fadern dör, och tvingas lämna familjeegendomen Norland Castle. Elinor och Marianne måste nu gifta sig rikt om de ska kunna fortsätta att leva ståndsmässigt. I rollerna: David Morrissey, Janet McTeer, Hattie Morahan, Charity Wakefield, Dan Stevens, Dominic Cooper m.fl. Del 1 av 3.

SVT2 kl 20:00


Collision
Fortsättningen.
Seriekrocken är ett faktum – ett inferno av krossat glas, ihoptryckt plåt, chockade, döda och skadade människor. I olyckans kaotiska efterspel händer det märkliga saker. Varför flyr skåpbilsföraren Danny Rampton från olycksplatsen? Och vad har sekreteraren Karen Donnelly stulit från det kemikalieföretag där hon arbetar? I rollerna: Douglas Henshall, Kate Ashfield, Paul McGann, Lucy Griffiths, Phil Davis m.fl. Del 2 av 5.

SVT1 kl 21:00

Andra intressanta program/filmer:
Under solen SVT1 13:55
Ghostbusters TV4 kl 14:55

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Det mesta, det är inget vidare utbud dagarna innan nyårsafton.

30 DECEMBER

Morden i Midsomer
Mysigt med lite mord. Brukar spela in den här serien och ligga och kolla lite senare.
I jul visar SVT de tre resterande avsnitten från sommarens tolfte säsong av den älskade brittiska kriminalserien Morden i Midsomer. Än en gång får tittarna följa med kriminalkommissarien Tom Barnaby (John Nettles) och hans assistent Ben Jones (Jason Hughes) när de tillsammans löser nya mordfall i och runt Midsomer i England. Del 1 av 3.

SVT1 kl 21:00


Tess
Fortsättningen, se första avsnittet på SVTPlay om du missat det (ligger uppe tills 30:e December)!
Spädbarnet är dödssjukt, men Tess far vägrar låta den lille döpas i kyrkan. Tess tvingas utföra ceremonin själv och begraver sedan sitt döda barn på ohelgad mark. Hon lämnar hemmet och hittar arbete på en mjölkgård, där hon snart möter ett bekant ansikte. Efter Thomas Hardys 1800-talsroman “Tess av d’Urberville”. I rollerna: Gemma Arterton, Eddie Redmayne, Hans Matheson, Anna Massey. Del 2 av 4.

SVT2 kl 20:00

Finding Neverland
Andra intressanta program/filmer:
Ghostbusters II TV4 kl 14:55
Finding Neverland SVT2 15:55
Victoria’s Secret fashion show 2009 TV3 20:00

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Det mesta, gäsp vad dåligt utbud.

Du kanske även gillar