Om man inte är en soldyrkare eller om det plötsligt skulle börja regna så kan det vara bra att ha ett trevligt spel som ligger och väntar.

Det har varit oerhört svårt för mig att inte köpa/förhandsboka just de här spelen så fort jag såg dem (jag älskar peka och klicka-spel!), men jag har en hel del bra spel redan (som jag inte hunnit testa än) och har inte mycket pengar kvar för tillfället. Så jag får hålla mig till tåls några veckor till.

Broken Sword: Shadow of the Templars – The Director’s Cut (19:e Mars) är en uppdatering och förbättring av det klassiska peka och klicka-spelet. Ett av de första spelen jag skaffade till Game Boy Advanced. Du är i Paris. Nico Collard, en fransk journalist är på väg till Pierre Carchon, en rik och känd man, för en intervju. Plötsligt hittas Carchon mördad. Mördaren misstänks vara en maskerad man som sågs i närheten av mordplatsen. Nico tar på sig ansvaret att själv försöka hitta mördaren samtidigt som hon tänker att om hon löser mordgåtan kan det bli hennes stora genombrott som journalist. Snyggt och mördande bra!

Another Code R: A Journey Into Lost Memories (26:e Juni). Äntligen kommer det en uppföljare till Another Code: Two Memories som var mitt första spel till Nintendo DS. Den här gången är det till Wii. Ashleys pappa har skickat ett brev till sin dotter med en inbjudan till den idylliska campingen Lake Juliet och Ashley tar och packar sin väska för att åka dit. Det är något bekant med campingen och Ashley får hela tiden minnesbilder från att hon varit där tidigare, men kan inte riktigt sätta fingret på när, var och hur. Så småningom rullas en historia upp som inte bara kretsar kring Ashley och hennes minnen utan också en pojke som letar efter sin försvunna pappa samt en mystisk man i solglasögon.

Professor Layton and Pandora’s Box (September). Visseligen så släpps inte det här spelet förrän i höst, men vill man ha ett bra pusselspel till sin bärbara konsol så kan jag varmt rekommendera det första spelet i serien: Professor Layton and the Curious Village. I den här uppföljaren så följer vi återigen Professor Layton och hans lärling Luke. Laytons mentor Dr. Schrader har blivit mördad och det enda sättet att hitta den skyldiga är att ge sig i kast med nya pussel och följa de ledtrådar som sparsamt ges under spelets gång. Pandoras box misstänks ligga bakom Dr. Schraders död, då ryktet säger att alla som öppnar boxen går ett hemskt öde till mötes (i klartext, de dör!), men kan det finnas andra krafter bakom mordet? Mysteriet börjar med något så vardagligt som en tågbiljett.

Har ni några tips på bra sommarspel?

Du kanske även gillar