Vi befinner oss i Louisiana två år efter att vampyrer bestämt sig för att meddela mänskligheten om sin existens, detta sedan konstgjort blod framställts i Japan. Istället för att sätta tänderna i vanligt hederligt folk kan vampyrer nu införskaffa den nödvändiga vätskan buteljerad i livsmedelsbutiker. Deras anpassning till människornas samhälle är emellertid problematisk av andra skäl. Misstänksamheten mot dem är stor; i likhet med många andra minoriteter möts de av oförståelse och avsky, något som bland annat föranlett upprättandet av särskilda rättsorganisationer för de odöda. Att de har skäl att vara på sin vakt har dessutom sin förklaring i att deras blod blivit en hett eftertraktad vara på svarta marknaden, eftersom man upptäckt att det har sinnesskärpande effekter och användas som en drog av människor.


Servitrisen Sookie Stackhouse är inte vampyr men likväl har hon en annorlunda förmåga – hon kan konsten att läsa andras tankar. Eller snarare, hennes huvud invaderas ständigt av människors ocensurerade reflektioner, något som gjort hennes liv komplicerat. När vampyren Bill Compton dyker upp på den bar i utmarkerna där Sookie jobbar är han den första i sitt slag som setts i området. Hon dras genast till honom och intresset avtar inte när hon upptäcker att hennes telepatiska förmåga försvinner i hans närhet.

True Blood är baserad på Charlaine Harris böcker i serien Southern Vampire Mysteries, som jag också verkligen gillar.

Missa in den här underbara serien nu när den visas på SVT1 ikväll kl 22.00 (och ifall du ändå gör det så kommer avsnitten läggas upp allt eftersom på SVT Play)

Du kanske även gillar