Jag fick ju testa choklad och här är mitt omdöme:

Finns det något vackrare än choklad? Klart det inte gör. Så goda och inbjudande de ser ut där på bilden. Mitt första intryck var att förpackningarna ser riktigt snygga och lyxiga ut. Lockades direkt av Marianne-chokladen med sina röda och vita färger mot det blåa. Då jag tidigare enbart hållit mig till Marabou så var det här en trevlig överraskning – speciellt då jag inte är så förtjust i Marabous mintchoklad.

Testade Marianne-chokladen ihop med en vän och vi blev båda fast direkt. Dagen efter första testet så köpte vi varsin Marianne-glass. Chokladen är god och trevlig att tugga samt krispig som utlovat.

Cashewchokladen blev jag dock besviken på. Jag älskar cashew men det här chokladen var lite för besk för min smak. Sältan clashar med sötman och jag blev inte sugen på att ta en till bit.

Gott, afrodisiak, perfekt vid PMS

Åh så gott! Mariannechokladen kan jag tänka mig att köpa igen, perfekt mintig smak och konsistens. Jag åt upp nästan hela själv men lät några vänner pröva den och de höll med mig om betyget 4 av 5. Underbar choklad!

Cashewnöten var dock inte lika uppskattad. Den fick kommentarer som ”För besk och salt”, ”Hade passat bättre ihop med något bär som russin eller tranbär” och ”Man tröttnar fort på smaken”. Därför får den betyget 2 av 5. Den ligger fortfarande halvt uppäten i kylskåpet.

Var i Helsingfors i veckan och jag köpte inte med mig en enda Fazerchoklad i Taxfreen. Kanske det som säger mest om vad jag tyckte om chokladen. Den var god men inget jag suktar efter i butiken. Mina favoriter är Lindt och Anthon Berg så att ni vet vad jag jämför med.

Marabou Sensation är bland de mest kaloririka chokladkakorna men även de godaste om ni frågar mig. Jag gillar den hårda utsidan och mjuka insidan. Marabou Sensation Blueberry Milk bjuder på krämigt innehåll med en smak av blåbärssylt och mjölkkräm. Jag kommer INTE köpa den igen, för såna här chokladkakor sätter jag i mig på 5 röda och så mycket choklad är inte bra för någon…

Varför man smaksätter klassisk god kexchoklad förstår jag inte. Det känns så onödigt. Först med blåbär, nu med hallon och banan. Den som kom på idén med att ha Limited Editions på godis borde skjutas. Tänk om man hittar en ny favorit och den bara finns under begränsad tid? Idioti! Nu var dessa ingen höjdare för mig. Bananen var smågod men jag föredrar den klassiska framför hallon och banan.

Det här var inget för mig. Det blev för mycket av det goda. För sött och sliskigt, speciellt om man inte haft den i kylskåpet innan. Nej, ska jag ha något som är gott och liknar denna så köper jag Gräddnougat eller ren nougat.

Vad kan man säga om dessa? Ostbågar är alltid goda om man gillar ostbågar. Annat namn, annan form, samma produkt och smak i grund och botten.

Du kanske även gillar