RESEDAGBOK Måndag 27 Februari

Vaknade konstigt nog fem minuter i åtta, då jag planerat att försöka se Oscarsgalan med Walle live. Men självklart så visades det inte på en enda av de 90 kanalerna som fanns tillgängliga på tv:n. Försökte hitta en stream online men det var bara tillgängligt för vissa länder eller så var det flash-baserat. Jävla skit! Walle satte igång Skype och lät mig se en bit via hans kamera riktad mot min tv hemma. Lillen var förstås där och jamade för full hals den lilla grisen. Saknar både honom och Walle.

Svårt att vara utan allt man tar för givet hemma i kalla Sverige. Fördelarna med Thailand vs Sverige väger upp ganska jämt så jag kan inte säga att något är bättre än det andra.

Känner mig fortfarande hängig och hoppas att jag inte blivit sjuk på bara någon dag, det vore ju helt otroligt irriterande. Kände mig lite piggare efter att ha tagit en Ipren och gått och ätit frukost vid stranden. På vägen dit fick jag se den söta husapan med sina rosa hängselbyxor. Både sorgligt och gulligt på samma gång. Stackaren såg inte helt nöjd ut.

Frukosten bestod idag av en frukttallrik med ananas, vattenmelon och banan samt rostat bröd med marmelad och smör ihop med en kopp kaffe och ett glas apelsinjuice. 120 baht, 30 kr.

Sen gick jag och la mig i en solstol på stranden där jag började skriva på min resdagbok. Har skjutit upp det tillräckligt nu.

Spanade efter någon timme in en snygg sarong som en strandförsäljare kom gående med. Väntade till hon kom tillbaka en tredje gång innan jag slog till. Jag är en usel prutare men fick den för 300 baht till slut. Helt okej pris för mig och för henne som tjänade på dealen 😉 Man ska inte vara sniken i Thailand. De lever ju trots allt på det här. Jag får mer i bidrag än vad de tjänar på att jobba hårt i månaden.

Sprang ut i vattnet och blev jagad av Elin. Blev lite solbränd på armarna och blöt om shortsen. Sen var det dags för lunch men jag gick upp till rummet och bytte om till torra kläder, sen var det bara att promenera till strandrestaurangen och beställa lunch. En iskall iste och en kycklingmacka fick det bli.

Efter lunch så var det bara att promenera hemåt och lägga sig på sängen och ladda upp alla dagböcker och bilder till bloggen. Sen låg jag mest och vilade mig, kollade på tv och drack vatten. Är fortfarande inte helt hundra.

Middagen åt vi ute på ett nytt ställe och jag tog Massaman curry kyckling. Gott, men det tog en evighet att få maten. Sen har jag hemskt ont i ryggen av någon anledning. Så utan bra ryggsupport så är det svårt att sitta still och bekvämt.

De andra gick sen vidare till en bar medan jag lunkade hemåt. Var trött som vanligt. Packade ihop allt som vi skulle ha med oss till Phi Phi Island. Vi åker med båt imorgonbitti.

 

 

Du kanske även gillar