RESEDAGBOK Torsdag 23 Februari

Sov dåligt men kom upp i lagom tid för en kopp kaffe innan vi skulle iväg till Arlanda. Walle hängde på i bilen och sedan in på flygplatsen så att jag fick ge honom en bamsekram i kön till Qatar Airways. Lite onödigt att stå i vanliga kön då vi redan hade skrivit ut boardingkort hemma men men, farsan ville väl ta det säkra före det osäkra och få ordentliga kort utskrivna.

Efter att vi droppat av väskorna så gick vi vidare till säkerhetskontrollen där jag fick slänga min flaska med Loka citron innan vi fick lägga upp våra saker för röntgen. Jag kollade på skärmen och det ser väldigt spännande ut inuti folks handbagage 🙂

Vi köpte lite smått i taxfreen (jobbigt att släpa på då vi skulle göra ett planbyte i Doha) satte oss sedan vid gaten och väntade på att få gå ombord.

Passade även på att gå på toa då jag kände på mig att jag inte skulle fixa att göra det på planen. Trånga, små utrymmen där man inte kan sitta längre än ett par minuter innan man måste gå tillbaka till platsen och spänna fast säkerhetsbältet. Nej, inte för mig…

Väl på planet så gick starten bra, flygplansradion spelade Up med James Morrison när vi lyfte passande nog, sen så tog det en evinnerlig tid att få mat på planet då vi satt nästan längst bak. Inte fick vi välja mat heller vilket farsan lackade ur på, han skulle matvägra och klaga osv. Men la som tur är av med de fasonerna när han väl fick mat och vin.

Det var en lång och tråkig resa. Det fanns musik, spel och film plus lite tv-serier att kolla på men jag hade sett nästan allt bra och resten ville jag helst se ihop med Walle så jag glodde på rätt dåliga Real Steel med Hugh Jackman och spelade en hel del brittiska trivia-spel. Jag var riktigt dålig.

Efter 6-7 timmar så landade vi i Doha, Qatar – efter att ha cirkulerat i luften i över en halvtimme tills vi fick tillstånd att landa. Där åkte vi buss en kvart tills vi kom till transfer-terminalen. Vi gick in och direkt till gaten där vi kom ner till ett trångt rum. Som tur var kom det en buss ganska omgående och tog oss till nästa plan.

Där fick vi ett varsitt sov-kit var med strumpor, tandborste, ögonmask och öronproppar. Fast jag kunde förstås inte sova och satt trött och kollade på piloten till serien New Girl (måste se vidare på den!), och lyssnade på musik. Åt mat på helt konstiga tider i planet och den var inte så värst god. Kaffet var dock helt okej så jag drack flera koppar.

För att göra berättandet om en lång och trist resa kort så flög vi en omväg via Kuala Lumpur, där vi landade och tankade, sen bar det iväg till Phuket. 2 timmar senare var vi äntligen framme och nu var det inte längre torsdag utan fredag.

Du kanske även gillar