4977153729_0b6661ae07_b

Som jag skrev tidigare så var jag hos hudläkaren och fick äntligen lite piller att ta mot min vuxenakne, som bryter ut mest hela tiden i samband med att hormonerna i min kropp åker berg- och dalbana på min bekostnad.

Problemet är att jag inte kan äta något som innehåller kalcium 3 timmar till och från att jag tar mina tetralysal för då förlorar de hela sin verkan. Alltså betyder det ingen mjölk, ingen ost, ingen yoghurt… Jag måste leva lite mer som en vegan på morgonen och kvällen. Fast kött får jag förstås äta tack och lov. Men frukosten blir lidande i och med att jag nu äter ett ägg, lite kvarg med bär och en knäckemacka med ost samt kaffe med en skvätt mjölk i på morgonen. I och med dessa tabletter så kan jag inte äta det jag vill längre. Jag kan förstås ta pillret tre timmar efter frukost men det är så lätt att glömma bort det då. På kvällen är det inget problem då jag inte äter något tre timmar innan läggdags och piller #2.

Har ni några förslag på frukostmat utan kalcium?

Jag hittar nästan ingen mjölkprodukt utan kalcium tillsatt annat än Alpros Ekologiska sojamjölk. Vart är kvarg utan kalcium? Ägg och smör innehåller kalcium men det är tydligen okej för att det är så pass liten mängd men jag blir väl tvungen att byta ut min mjölk mot sojamjölk, min macka får det bli kalkon på och kvarg ja… jag har ingen bra ersättning till det som inte innehåller kalcium 🙁 HJÄLP!

Du kanske även gillar