140913-02

Jag älskar att testa nya restauranger, men med min inkomst så är det helt enkelt inte möjligt. Tråkigt för både läsare och mig själv, då det inte blir så stor variation på det jag äter och visar upp. Som tur är så finns det erbjudanden, rabatter och Groupon. Nappade på en i juli och tänkte att jag skulle dra iväg älsklingen på en mysig kväll i Gamla Stan. Nu tog det ett tag innan han kände sig pigg på att åka iväg, men då den höll på att gå ut så fick vi ge oss iväg och fira att vi fortfarande står ut med varandra (vilket kan vara svårt när båda är ensamvargar i grunden, men med lite kärlek och omtanke så går allting så mycket bättre!)

Vi hann med att promenera in på Gallerian, kolla på spel och äta lunch. Men även att besöka Webhallen och hämta ut Destiny Limited Edition som vi bokat. Sen promenerade vi ner till Gamla Stan.

140913-03

Åhå, hade vi inte bokat bord så skulle jag gärna tagit en skopa här inne. Älskar Ben & Jerry’s!

140913-04

Vi gick även en runda på SF-bokhandeln, kul även om älsklingen inte hittade något speciellt. Själv skulle jag gärna ta med hela butiken hem, mjukdjur och böcker!

140913-05

Vid 19.00 så var det dags för middagen. Källaren Movitz på Tyska brinken är en klassisk krog med den genuina Gamla Stan-atmosfären. Restaurangen ligger i ett valv från 1600-talet och serverar allt från svensk husmanskost till franska och italienska rätter. Vi hade dock en specifik meny att välja mellan.

140913-06

Jag antar att det här är deras bästa rätter då de vill visa upp sig från sin bästa sida för att få återkommande kunder.

140913-07

Jag tyckte verkligen om känslan på restaurangen, det var mysigt och vi fick sitta i ett litet bås som kändes omhuldande. Man kunde känna att det drog lite kallt men jag tycker bara det är skönt när det är varmt och skönt där man sitter ändå.

140913-08

Förrätten blev en Toast skagen. Krämig skagenröra och brödet var lagom rostat. Lite lite rom, men allt som allt var det en riktigt god förrätt.

140913-09

Vi delade på den här varmrätten, oxfilé med stekt potatis och grönsaker samt vitlökssmör. Väldigt gott tyckte jag, men oj vad salt! Kändes som om de hade tappat i saltkaret på potatisen. Sen var det på tok för lite kött för min smak. Mer Oxfilé och mindre salt potatis så hade det varit godkänt. Jag drack husets röda vin till och det var gott också.

140913-10

Desserten var liten men underbart god! Chokladtårta, mums. Så här ska det smaka, men gärna lite mer.

140913-11

Älsklingens dessert, hjortron parfait var också riktigt bra. Bästa delen av måltiden enligt honom. Det är kanske inte det bästa betyget av hela måltiden i sig, men vi hade en mysig stund och sen åkte vi hem och spelade Destiny 🙂

Du kanske även gillar