140817-10
Jag hade blivit inbjuden till ett VIP-event som anordnades av Sheroshop i butiken Cheeky Monkey på Rörstrandsgatan i Stockholm. Det är verkligen en superfin liten butik och jag önskar verkligen att jag hade mer pengar för både inredningen och accessoarerna kostar en del – men så är de också noggrant utvalda från världens alla hörn. Väskorna finns det enligt ägarinnan Mette bara ett visst antal av, så vill man ha en unik stil så är det här man ska leta. Senaste bruden som har beställt en väska är underbara Sarah Dawn Finer 🙂

140817-09

Det är lätt att hitta till butiken då det ligger ett stenkast från Karlberg station, bra läge! Dock tog det ett tag innan jag såg den på grund av byggställningarna som står precis för butiken.

140817-12

140817-11

Tog med mig Emilia som sällskap, men det blev ingen shopping då det är ett tag till löning och vi har båda slut på pengar hehe

140817-14

140817-13

Det bjöds på förvånansvärt gott, vitt vin i lagom mängd. Choklad från Anthon Berg, Aloe Vera i olika smaker och jordgubbar. Mums!

140817-16

De här bokstöden var ju så söta! Fina anteckningsböcker också. Måste ta mig hit någon gång igen.

140817-15

140817-17

140817-18

För 1 år sedan la hon grunden till det som idag har växt till designsamarbeten, svensk produktion och butik i egen regi. Nu firar hon med att släppa nya modeller och kollektioner.

För drygt ett år sedan stod Mette utan jobb men full med passion, engagemang och drivkraft. När hon fick veta att A-kassan inte var ett alternativ på grund av tidigare frilansuppdrag blev det knuffen hon behövde.

”Med två entreprenörsföräldrar har jag alltid vetat att jag en dag skulle starta eget. Utmaningen var att veta inom vad, hitta rätt timing och skulle jag våga ta klivet. Jag hade tre punkter för att starta eget: inom vad, rätt timing och att våga ta klivet. Den enda punkten som var uppfylld var rätt timing. Jag har ett tryggt boende med sambo, och jag hade ju helt plötsligt inget annat för mig. Men de andra två? Jag hade inte så mycket vågat ta klivet som jag hade blivit puttad utför stupet och jag visste fortfarande inte vad det var mitt nya företag skulle leverera.”

Efter många och långa dagar formade sig till slut Cheeky Monkey. Ett varumärke för accessorer och inredning. Största fokus ligger just nu på accessoarer och främst handväskor, säger Mette. Vi har precis släppt nya modeller och ett nytt samarbete med Frogpearl.

Utmärkande för väskorna är att de tillverkas i Sverige. Och med ekologiskt garvat läder. Gott samvete är viktigt för Mette. Det märks även i valet av samarbetspartners. Smyckeskollektionen tillsammans med Frogpearl, där de blandar läder och äkta pärlor, sammanfogar två medvetna varumärken.

Jag är ingen moder Teresa. Jag kommer inte att rädda världen. Men jag vill ha gott samvete, säger Mette. Och inte bara i hur och var jag producerar mina produkter. Om jag kan bidra med att smitta av lite av min styrka och drivkraft på andra tjejer vore det kanon. Alla mina väskor är döpta efter balla brudar som har en inre styrka och som jag haft turen att ha runt mig under min uppväxt. Den energi som kommer från dessa brudar önskar jag att alla fick känna.

Det är nog ingen slump att det är just balla brudar som bär Cheeky Monkeys väskor. Icona Pop var bland de första och nyligen anslöt sig Tove Lo som ambassadör för Cheeky Monkey. Mer personlighet åt folket helt enkelt, det är mottot jag lever efter, avslutar Mette. – Text från Mynewsdesk.

140817-20

140817-21

140817-22

Den där grodan är ju helt underbart söt och jag grämer mig lite över att jag inte hade råd att köpa ett armband 🙁

 

140817-19

Här har ni en bild på mig i kvällens outfit, en prickig armlös klänning från H&M med min absoluta favorit “kavaj” i tunt tyg och ett diadem från Glitter – är slut på mina luggtider nu.

140817-24

140817-25

140817-26

Med oss hem från eventet fick vi en fullmatad goodiebag. Verkligen så här en goodiebag ska se ut! Jag ska nog våga mig på att använda örhängena trots att de inte är i titan (är 100% nickelallergiker) för de är så söta.

140817-23

Vi tog vägarna förbi Gallerian på vägen hem där de hade ett event, men det var inte alls något vidare. En goodiebag med en tidning, dricka och ett armband. De kollade inte ens om vi var inbjudna. Nej, tacka vet jag ordentliga event med trevliga människor att mingla runt med som det hos Cheeky Monkey.

Du kanske även gillar