nyheter

Jag tipsar om dagens nöjesnyheter från större nyhetssidor 🙂 Vill ni läsa mer så googla på nyheterna.

Stad i England byter namn till King’s landing

Samhället Kings Langley utanför London är nästan tusen år gammalt. Nu ska staden byta namn, i alla fall för en vecka i februari. Det nya namnet, King’s Landing, är en hyllning till Game of thrones vars tredje säsong släpps på blu-ray i samband med namnbytet. Enligt Los Angeles times kom idén när en producent till tv-serien hörde samhället ropas upp på en tågstation i London.

Några större likheter mellan de två versionerna av King’s Landing ska dock inte finnas. I författaren George RR Martins version är huvudstaden skådeplatsen för politiskt fulspel, korruption och habegär, medan Kings Langley är en sömnig småstad med drygt 5 000 invånare. Den fjärde säsongen har ännu inget premiärdatum, men väntas någon gång under den första halvan av 2014.

Kul initiativ även om det inte är permanent, för King’s Landing tycker i alla fall jag låter bättre än Kings Langley.

Det ryktas att David Lynch ska spela in en tredje säsong av kultserien Twin Peaks

Det är en annons från företaget Sande Alessi Casting som får ”Twin Peaks”-fansen att gå i spinn. I annonsen kallar företaget nämligen till audition för en ”Twin Peaks”-promo, i regi av mästerregissören David Lynch och med Los Angeles listad som inspelningsplats.

Och så finns det ju en liten detalj som verkligen väckt fansens hopp till liv: I seriens sista avsnitt säger nämligen mördade Laura Palmer (Sheryl Lee) till protagonisten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) när de träffas i det märkliga Black Lodge att de ska ses igen om 25 år. Serien sändes visserligen 1991-1992, men utspelar sig 1989 – vilket innebär att det i ”Twin Peaks”-universumet nu har gått exakt 25 år sedan den klassiska upplösningen av succéserien.

Det finns så klart också en inte fullt lika spektakulär, och förmodligen också mer sannolik, tolkning av annonsen, och enligt den är det en promotionvideo till blu ray-utgåvan av originalserien som ska spelas in. David Lynchs parhäst och medskapare Mark Frost har på Twitter helt avfärdat ryktena om en ny säsong, medan Sande Alessi Casting inte uttalat sig alls. ”Ännu ett grundlöst påstående”, menar Frost.

Vad David Lynch egentligen har i kikaren lär vi bli varse senare under året. Till dess kan fansen kosta på sig att drömma om en tredje säsong av vad som av många kritiker kallats världshistoriens bästa tv-serie.

Själv avskyr jag allt som jag sett av Lynch och pinade mig igenom Twin Peaks (gillade faktiskt karaktärer och själva premissen men tyckte utförandet var trist och pretentiöst.)

Kan bli sista säsongen av Downton Abbey

– Jag vet inte om det kommer att bli en sjätte säsong, säger skaparen Julian Fellowes enligt Daily Mail.

”Downton Abbey” kommer inte bli en långlivad serie, enligt skaparen Julian Fellowes. Den kommande säsongen kan bli den femte och sista. – Jag vet inte om det kommer att bli en sjätte säsong, men serien kommer inte att hålla på för alltid. Det kommer inte att bli som ”Perry Mason”, säger Fellowes i en intervju med The Wall Street Journal, enligt Daily mail.

Perry Mason är en litterär figur som syntes i nio tv-säsonger. Men det finns andra som tror på en fortsättning. Oddsbolaget William Hill ser ännu en säsong i framtiden. – Vi tycker att ”Downton” har bra fart i sin maskin och kan inte se att det bara skulle stoppas efter nästa säsong, säger talespersonen Rupert Adams till Daily Mail.

Hoppas den fortsätter, svårt att hitta bättre kostymdrama på tv just nu. Kan tipsa om Death at Pemberley som är en annorlunda tolkning av en “fortsättning” på Pride & Prejudice. Har sett första avsnittet och den verkar lovande.

 Nyheter från Aftonbladet.se

Du kanske även gillar