151230-11
På väg till mina älsklingar (nu har jag tre stycken!) i Uppsala för att fira det nya året ikväll. Får se om jag orkar slänga ihop nyårsmenyn eller om jag tar några genvägar. Tänkte gräva fram elgrillen och grilla entrecote med sparris och göra en egen potatisgratäng på potatisen som blev över från julafton. Sen slänga ihop en citronmarängpaj, eller flera små om jag orkar. Annars blir det glass till dessert. Lite smörstekt bröd med skagenröra på får bli en enkel förrätt. Sista dagen som vi ska äta sånt, dags att satsa mer på att äta mindre fett, socker och kolhydrater i allmänhet. Ska ju leva på flytande föda sedan innan operationen så vill inte att det blir en alltför stor övergång. Sen kommer jag ha svårt att äta just fet mat efteråt.

Mycket att fixa hemma nu, ska ta ner den enorma julstjärnan i vardagsrumsfönstret så att vi kan se fyrverkerierna ordentligt. Nu när balkongen är innätad så kan vi även gå ut där utan problem. Smiter någon kisse ut så är det bara att plocka in dom igen.

Det jag funderar över nu är dock; ska jag göra bean själv eller köpa på vägen hem? Det är lite pill att göra själv och kostar lite mer då vi inte har ingredienserna hemma… Vad brukar ni göra?

Du kanske även gillar