PhilipsShaver9000-01

Min älskling har testat och jag har varit med och hjälpt till att skriva en recension som vi nu bjuder er på också.

Först och främst bör det sägas att jag har använt samma rakapparat i hela mitt liv, en ytterst enkel budgetapparat som har tjänat mig länge och väl. När jag nu fick chansen att testa en premium-shaver för första gången så var jag nyfiken på om det verkligen är så mycket bättre med en dyrare apparat?

Det första jag la märke till var hur lätt och smidig den var att hantera jämfört med den klump till apparat jag haft tidigare. Inte tog den lång tid att ladda heller. På en timme var den laddad och klar att användas. Det räckte till ett par sessioner och klarade i runda slängar av 50 minuter som utlovat innan den skulle laddas igen. Det fanns en hel del instruktioner att läsa igenom, men allt kändes väldigt självklart för en van tekniknörd som jag själv.

Design

Man kan inte sticka under stol med att det är en stilig rakapparat designmässigt. Den står helt klart ut i badrummet med sin svarta färg och metallicdetaljer, inget som min flickvän kan missta som sin egen precis.

PhilipsShaver9000-02

PhilipsShaver9000-03

PhilipsShaver9000-03b

Skäggtrimmer

Jag inledde mitt test med att utvärdera skäggtrimmern då jag ville få bort de längre stråna innan jag vågade mig på det trehövdade monstret (munstycket.) Det tog ett tag innan jag kom på vilket läge som var det bästa för mig och mina strån, alltså att ta bort kammen helt. Att använda den på mitt ynkliga skägg var som att skotta snö med en gaffel, inte så genomtänkt. Den var lätt att klicka på och lätt att ta av som tur var. Det tillbehöret kommer jag nog aldrig att använda dock, då jag varken har mustasch, längre skägg eller planerar att vara annat än slätrakad i framtiden. Själva trimmern är utan kam helt okej, varken bättre eller sämre än den jag testat tidigare. Den tar bort det värsta och vill man ha ordning på sitt stubb utan att bli helt slät så är den perfekt.

PhilipsShaver9000-06

PhilipsShaver9000-04

Rakapparaten

Nästa del bestod i att äntligen få känna på ett riktigt böjbart rakhuvud. Det är sånt man bara har sett på TV innan. Jag föredrar att torraka mig och då är de viktigt att rakhuvudena man använder inte irriterar huden alltför mycket, vilket Philips shavern lyckades undvika helt. Det var knappt att jag kände av att jag hade rakat mig efteråt bortsett från att jag blev smått rödflammig första gångerna. Den tog förvånansvärt bra också. Mina mest svåråtkomliga hårstrån försvann direkt tack vare de flexibla rakhuvudena och det kändes betydligt mer behagligt än att raka med exempelvis en hyvel. Under hela tiden jag använd rakapparaten så har den presterat ytterst bra och framförallt har den varit väldigt tystgående. Det är både positivt och negativt då det aldrig är kul när prylar låter onödigt mycket, men samtidigt så får man ingen bekräftelse på att den faktiskt gör sitt jobb annat än att hår flyger runt lite här och var. På själva handtaget så finns det en mindre form av display som indikerar batterinivån, rengöring, byte av rakhuvud och reselås. Inget speciellt avancerat tack och lov. Det är den största fördelen med Philips Shaver 9000, att den är så lätthanterlig.

PhilipsShaver9000-05

SmartClean PLUS

Det enda riktiga minuset i hela testet är den otroligt otympliga SmartClean PLUS. Trots att den rengör, smörjer och torkar, men även laddar apparaten relativt fort och smidigt så känns den bara som en klump som man inte vet var man ska göra av. Efter 10 minuter så är rakapparaten ren, men torkningstiden ligger på upp till 4 timmar. Inte ens kläder tar så lång tid att torka (jag har ingen aning om detta förstås då min flickvän sköter all tvätt.) Jag är mest orolig för att flytta på stationen, för om den skulle åka omkull så börjar den läcka rengöringsvätska. Det känns inte alls bra och gör detta tillbehör till något jag helst hade varit utan.

Förvaring

Man får även med ett lagom stort etui till apparaten och i den ryms både trimmer och rakhuvud vilket underlättar om man ska resa bort. Då kan man även ha nytta av reselåset jag nämnde tidigare i recensionen. Det sista man vill är att rakapparaten börjar låta och ha sig i väskan på flygplatsen.

PhilipsShaver9000-04b

Slutsats

Det här är en fantastiskt bra rakapparat med en hel del smarta funktioner. Dock är den minst sagt överkvalificerad när det kommer till underhåll av ansiktsbehåring. Är man ute efter en rakapparat som håller ordning på skäggstubbet eller bara vill vara slätrakad så är den här på tok för avancerad. Priset är även det lite väl saftigt, men vill man satsa på en genomgående bra produkt som jag hoppas kommer att hålla i många år framöver så är det väl värt sitt pris.

Denna produkt erhöll jag som produkttestare åt Siba AB för en recension utan några krav på retur. Alla tankar och åsikter förblir helt och hållet mina.

Du kanske även gillar