150329-10 150329-09

Jag var förra fredagen och hälsade på hos de trevliga tjejerna på SheSocials kontor på Söder. De bjöd på goda smoothies och små koppar med flera nyheter från Lindahls. Mina favoriter är nog nötchokladen (supergott med riven choklad på) & vaniljen med blåbär.

Kvarg är det vi äter mest här hemma till frukost, lunch och ibland mellanmål. Lindahls Mejeri är favoriten då de har både laktosfri kvarg med smak, men även utan tillsatt socker. Säga vad man vill om sötningsmedel, men innan jag började äta lågkalori så kunde jag inte äta någon form av smaksatt mejerivara utan att svälla upp som en ballong.

Fick med mig en hel del produkter hem, varav deras nya Kefir. Den var riktigt god och krämig plus innehåller extra mycket protein samt bra bakterier för magen. Kefir kommer i en naturell variant och en med smak av blåbär- och acai – som jag testade. Fick även laktosfri hallonkvarg utan tillsatt socker och vaniljkvarg utan tillsatt socker. Skulle fått med mig den goda nyheten, kvarg med smak av nötchoklad, men jag hade fått två stycken vanilj istället. Lite tråkigt men vaniljen är riktigt god!

Dock så tycker jag inte att det räknas som vanilj om det inte är svarta vaniljprickar i (köper ingen glass utan det heller) så jag pimpar min kvarg med lyxigt vaniljpulver. Det rekommenderas varmt!

kvarg

RECEPT på två smoothies vi fick smaka på:

Hallonsmoothie (5 portioner)

5 dl Lindahls laktosfria hallonkvarg (utan tillsatt socker)
4 dl hallon (frysta eller färska)
1 banan
1/4 dl flytande honung
2,5 dl laktosfri mjölk
0,5 msk linfrön,krossade

Banansmoothie (5 portioner)

5 dl Lindahls ekologiska kvarg
2 bananer
0,5 grönt äpple i bitar
2,5 dl färskpressad apelsinjuice
15 g babyspenat
0,5 msk riven ingefära
1 msk honung

Bara att mixa ingredienserna och dricka <3

Du kanske även gillar